Φωτογραφίζοντας την εκπληκτική γκάμα εμπειριών της Ινδονησίας

By | 11 Φεβρουαρίου, 2023

Φωτογραφίζοντας την εκπληκτική γκάμα εμπειριών της Ινδονησίας

Νησιά Γκίλι

Μια χαλαρή μέρα στο Gili Air, ένα κομμάτι από ένα νησί σε κοντινή απόσταση από το Lombok.

Δημοφιλείς γκαλερί

** • Τα καλύτερα καταστρώματα κρουαζιερόπλοιων

• Ξενοδοχεία σε απίθανα μέρη

• Τι τρώνε οι ντόπιοι στη Ρώμη

• Τα 10 καλύτερα νησιά στις ΗΠΑ

• Παράξενοι Πωλητές

• Τα 100 καλύτερα ξενοδοχεία και θέρετρα στον κόσμο**

Tana Toraja, Νότια Σουλαουέζι

Ιάβα

Μια ώρα οδικώς από τη Yogyakarta, το Borobudur καθόταν σχετικά ανενόχλητο για μια χιλιετία, μέχρι το 1814, όταν ο Sir Stamford Raffles, ο Βρετανός αντικυβερνήτης της Java, άκουσε φήμες για έναν αρχαίο ναό θαμμένο κάτω από την ηφαιστειακή τέφρα και την κατάφυτη ζούγκλα.

Ιάβα

Οι περισσότεροι από τους 240 εκατομμύρια κατοίκους της Ινδονησίας είναι μουσουλμάνοι, αλλά υπάρχουν περίπου 40 εκατομμύρια Χριστιανοί, Ινδουιστές, Βουδιστές και ανιμιστές ανάμεσά τους. Η ανατολή του ηλίου στο συγκρότημα βουδιστικών ναών του Borobudur του ένατου αιώνα (φωτογραφία εδώ) στην Ιάβα βρίσκει Ινδονήσιους πολλών θρησκειών σε προσευχή και διαλογισμό.

Ιάβα

Τα χαμηλότερα επίπεδα του Borobudur κοσμούνται με γκραβούρες που απεικονίζουν τις διδασκαλίες του Βούδα και την καθημερινή ζωή στην πρώιμη Ιάβα. δεκάδες γιγάντιες πέτρινες Βούδες κοσμούν τις επάνω βεράντες.

Ιάβα

Η κορυφή του ύψους 113 ποδιών, ευχάριστα συμπαγής Borobudur μπορεί να φτάσει σε λίγα λεπτά, αλλά η μελέτη των 504 αγαλμάτων του Βούδα και των χιλιάδων πέτρινων ανάγλυφων μπορεί εύκολα να διαρκέσει αρκετές ώρες.

Ιάβα

Ένα από τα εκατοντάδες όμορφα διατηρημένα πάνελ τοίχου στο Borobudur που αφηγούνται την ιστορία ενός Sudhana, ενός γιου ενός πλούσιου εμπόρου που ταξιδεύει σε όλο τον κόσμο αναζητώντας σοφία. Συχνές εκρήξεις από το κοντινό ηφαίστειο Μεράπι συχνά επικαλύπτουν τα ανάγλυφα με στάχτη, αλλά τα συνεργεία καθαρισμού αποστέλλονται γρήγορα για να περιορίσουν τις ζημιές στο ελάχιστο.

Ιάβα

Σε μικρή απόσταση με το αυτοκίνητο από το βουδιστικό ιερό Borobudur στην Ιάβα βρίσκεται το συγκρότημα ναών του Prambanan, ένα από τα καλύτερα παραδείγματα ινδουιστικής τέχνης στην Ασία.

Ιάβα

Τα ερείπια περισσότερων από διακόσιων ναών, που χρονολογούνται στον ένατο αιώνα, αποτελούν την τοποθεσία Prambanan. Κατασκευάστηκαν περίπου πενήντα χρόνια μετά το Borobudur, πιστεύεται ότι τους ανατέθηκε να γιορτάσουν την επιστροφή της Ιάβας στον Ινδουισμό.

Ιάβα

Το ξενοδοχείο Amanjiwo της Ιάβας είναι διαμορφωμένο σύμφωνα με τον γείτονά του, τον βουδιστικό ναό του Borobudur.

Σουλαουέζι

Συγκομιδή ρυζιού κοντά στο χωριό Kete’-Kesu’ στα υψίπεδα Tana Toraja, στο Sulawesi.

Σουλαουέζι

Οι εκδηλώσεις θανάτου είναι μέρος της ζωής στην Tana Toraja του Σουλαουέζι, όπου ακόμη και η πλειονότητα του χριστιανικού πληθυσμού ασκεί ανιμισμό και πιστεύει ότι οι πρόγονοι συνεχίζουν να επηρεάζουν τους ζωντανούς

αφού φύγουν.

Σουλαουέζι

Στην Tana Toraja, στο Sulawesi, οι τάφοι στο Lemo είναι καλά κρυμμένοι από το κοινό, αλλά τα ομοιώματα εκείνων που είναι θαμμένα μέσα στον τοίχο του βράχου εκτίθενται πλήρως.

Σουλαουέζι

Από τις πολλές τοποθεσίες ταφής στην Tana Toraja, κανένας δεν είναι τόσο οδυνηρός όσο οι τάφοι των μωρών στο χωριό Καμπίρα, όπου τα βρέφη ενταφιάζονται στους κορμούς των δέντρων Tarra.

Σουλαουέζι

Οι ντόπιοι ξεκουράζονται στην άκρη του δρόμου μετά τη συγκομιδή του ρυζιού στο Σουλαουέζι: Στην περιοχή Tana Toraja του νησιού, το παραδοσιακό ταξικό σύστημα—τώρα υπό πίεση να αλλάξει—υπαγορεύει ότι η υψηλότερη κάστα κατέχει τη γη και τα βουβάλια ενώ η χαμηλότερη κάνει τη σκληρή δουλειά.

Φλόρες

Πολύ μακριά από τις ζούγκλες της Σουμάτρας και του Βόρνεο, τα νησιά κοντά στο Φλόρες προσφέρουν το είδος των παρθένων παραλιών και το ημιδιαφανές νερό που κάνουν την τέλεια κολύμβηση με αναπνευστήρα.

Νησιά Γκίλι

Τραπέζι για δύο στο Gili Trawangan, το μεγαλύτερο και πιο δημοφιλές από τα νησιά Gili.

Νησιά Γκίλι

Η μαζική μεταφορά στο Gili Air παρέχεται με τέσσερα πόδια.

Νησιά Γκίλι

Το άρωμα των πεσμένων πετάλων αναδύεται σε ένα χωριό στο νησί Gili Air.

Lombok

Μόνο 6.000 από τα 17.508 νησιά της Ινδονησίας κατοικούνται. Εδώ, ένας οδηγός αμαξιού στο Hotel Tugu Lombok, στον λιγότερο τουριστικό —και πιο αργό— γείτονα του Μπαλί.

Lombok

Το σκάφος με κεφάλι δράκου στο Hotel Tugu Lombok μεταφέρει τους επισκέπτες σε κρουαζιέρες με την ανατολή του ηλίου και σε εκδρομές για κολύμβηση με αναπνευστήρα και ψάρεμα.

Lombok

Πολλά από τα εκατοντάδες έργα τέχνης και αντικείμενα που εκτίθενται στο Hotel Tugu Lombok είναι αυτόχθονα του νησιού και χρονολογούνται πριν από την ολλανδική αποικιακή κατοχή στα τέλη του 1800.

Lombok

Βουδιστικά αγάλματα και λάμπες λαδιού φτιάχνουν τη διάθεση στο Hening Swarga ή Heavenly Silence, το σπα του Hotel Tugu Lombok. Το συγκρότημα σπα χτίστηκε ως αντίγραφο των ινδουιστικών ναών που κάποτε ήταν συνηθισμένοι στο Lombok.

Lombok

Αντίκες γλυπτά στο πολυτελές Hotel Tugu Lombok.

Lombok

Ένα παραθαλάσσιο δωμάτιο στο Hotel Tugu έχει αιθέριο φως και σκιά.

Lombok

Ένα παραθαλάσσιο σκάφος μπροστά από το Hotel Tugu Lombok λειτουργεί ως παιδική χαρά για τα παιδιά της γειτονιάς.

Lombok

Η πισίνα στο Lombok’s Hotel Tugu.

Lombok

Παλαιά ινδουιστικά αγάλματα φρουρούν πάνω από την μεγάλη πισίνα.

Lombok

Εξίσου πολυτελές θέρετρο που θα βρείτε στο you-know-where, το Hotel Tugu του Lombok γιορτάζει την πρώιμη ιστορία του νησιού, όταν το βασίλειο των Majapahit βασίλευε σε μεγάλο μέρος του αρχιπελάγους.

Lombok

Το υπαίθριο σπα στο Hotel Tugu Lombok, μια συλλογή από βίλες γεμάτη έργα τέχνης.

Lombok

Ώρα έναρξης για το σπα στο Hotel Tugu Lombok, όπου οι περιποιήσεις περιλαμβάνουν μασάζ με έλαια εμπλουτισμένα με φρέσκα λουλούδια ή πέτρες θερμοθεραπείας από την Κεντρική Ιάβα.

Lombok

Ψαράδες που ξεκινούν για την ημέρα από την παρθένα βορειοδυτική ακτή του Lombok.

Lombok

Μητέρα και γιος στο λιμάνι του Teluk Kodek στο Lombok, όπου τα γρήγορα πλοία μεταφέρουν ταξιδιώτες από και προς το Μπαλί, μια ώρα και είκοσι λεπτά μακριά.

Εθνικό Πάρκο Komodo

Πεζοπόροι στη Rinca, ένα από τα κύρια νησιά του Εθνικού Πάρκου Komodo, αναζητώντας τις διάσημες γιγάντιες σαύρες του.

Εθνικό Πάρκο Komodo

Ένας δράκος Komodo στο νησί Rinca, στο εθνικό πάρκο Komodo. Η Rinca, μαζί με μερικά άλλα γειτονικά νησιά, είναι το τελευταίο εναπομείναν σπίτι των γιγάντιων σαυρών παρακολούθησης που μπορεί να φτάσει τα δέκα πόδια και να ζυγίζει έως και τριακόσια κιλά.

Εθνικό Πάρκο Komodo

Στα ανοικτά των ακτών του νησιού Bidadari, ένα από τα περισσότερα από είκοσι πέντε νησιά που αποτελούν το Εθνικό Πάρκο Komodo, το οποίο είναι μια Μέκκα για δύτες, αναπνευστήρες και όσους αναζητούν δράκους.

Περισσότερα από το Condé Nast Traveler

Πώς να βρείτε τις καλύτερες κρυφές μπουτίκ του Πεκίνου

Τριπλός Ταγματάρχης

Από το γυαλί ανάμεσα στα ξύλινα δοκάρια του, το φως χύνεται σε αυτή τη μπουτίκ Dashilar, που ιδρύθηκε από τον Ρίτσι Τσαν, γεννημένο στο Χονγκ Κονγκ, με σπουδές στο USC, γεννημένο στο Xiamen. Ένα πρωτότυπο κατάστημα, ο χώρος είναι ένα κινέζικο φαρμακείο με βότανα στο Μπρούκλιν, με εντυπωσιακές κάλτσες Henrik Vibskov να κρέμονται από συρτάρια μπανιέρας αντίκα φαρμακείου και σχάρες γεμάτες με ρούχα από νευρικές, ανερχόμενες ετικέτες όπως το ffiXXed. Ο Τσαν έχει επίσης μια γραμμή σπιτιού. τα ασπρόμαυρα πουκάμισα και τα παντελόνια της ανδρόγυνης ανοιξιάτικης συλλογής Hand Shadow σχεδιάστηκαν με την ιδέα ότι οι σκιές χεριών είναι μια παγκόσμια γλώσσα.

Κατάστημα σχεδίασης βιβλίων

Για τους λάτρεις των indie περιοδικών, το κατάστημα του Tony Li είναι απολύτως απαραίτητο – και ένα από τα ελάχιστα του είδους του στο Πεκίνο. Ο Λι εισάγει τις περισσότερες από τις εκδόσεις με κάλτσες στο αναγνωστήριο χουτόνγκ του, κουβαλώντας σε μικρές παρτίδες με το χέρι. αν δεν βλέπετε αυτό που ψάχνατε, απλώς κάντε ένα αίτημα. Οι κινεζικές εκδόσεις του Πόρτλαντ μοιράζονται χώρο στα ράφια με το , ένα δίγλωσσο (Κινεζικά/Αγγλικά) περιοδικό για το διαρκώς εξελισσόμενο αστικό τοπίο της Κίνας. Από τη Σιγκαπούρη είναι ονειρικό δίγλωσσο ταξιδιωτικό περιοδικό. από το Λονδίνο έρχεται το ποδηλατικό περιοδικό και το [(http://www.itsnicethat.com/publications), το οποίο ξεπερνάει για τα καλά τον πήχη που ορίζει το όνομά του. Οι εγχώριες εκδόσεις περιλαμβάνουν το εξαμηνιαίο δίγλωσσο περιοδικό της Bactagon Projects και το με αγάπη εικονογραφημένο , ένα αγγλόφωνο περιοδικό για την κινεζική κουζίνα.

Lost amp; Found

Ξύλινα δοκάρια, δάπεδο από μασίφ ξύλο, θολωτή οροφή— Ο εκθεσιακός χώρος του Lost amp; Found μοιάζει με το διαμέρισμα των ονείρων μας. Οι ιδιοκτήτες Xiao Mao και Paul Gelinas, και οι δύο σχεδιαστές, πωλούν έπιπλα περιορισμένης έκδοσης και κατά παραγγελία που καταφέρνουν να συνδυάσουν vintage κινέζικα με δανικές επιρροές από τα μέσα του αιώνα. Αυτό σημαίνει ότι ένα αντικείμενο όπως μια τυπική κινεζική καρέκλα δημοτικού σχολείου επαναπροσδιορίζεται σε ξύλο τικ και με σιδερένια πόδια και ονομάζεται καρέκλα Xiao Ming (242 $). Το αγαπημένο μας -τουλάχιστον κατ’ όνομα- μπορεί να είναι η καρέκλα Beijing Old Guy (754$). Εμπνευσμένη από ένα παλιό κομμάτι της κυβέρνησης της δεκαετίας του 1960 που αγόρασαν οι ιδιοκτήτες από έναν ηλικιωμένο φύλακα, η έκδοσή τους αναβαθμίζεται με κινέζικα δρύινα και δερμάτινα μαξιλάρια και κατασκευάζεται κατόπιν παραγγελίας. Εάν η αποστολή είναι ένα πρόβλημα, το κατάστημα προσφέρει επίσης ευκολότερα στη μεταφορά αντικείμενα όπως παραδοσιακά μεταλλικά θερμοσόπια τσαγιού σε λουλουδάτα στάμπες, μικρά κομμάτια σερβίτσιου,

SQY-T

Η γραφίστρια Hu Yan και ο αρχιτέκτονας σύζυγός της Li Han διαθέτουν το κατάστημά τους κοντά στο Lama Temple με μπλουζάκια, τσάντες, θήκες και κασκόλ σε σχέδια περιορισμένης έκδοσης—τόσο δικά τους όσο και τοπικών σχεδιαστών. Είναι επίσης γνωστό ως το μέρος που πουλάει το “Πεκίνο σε ένα πουκάμισο” – αποτυπώνοντας την καθημερινή ζωή με έξυπνους τρόπους. Οι φίλοι σας θα ζηλέψουν τα κομμάτια που είναι διακοσμημένα με ένα μοτίβο από τους τεράστιους πύργους του Σοβιετικού Μπλοκ της πόλης ή τα κασκόλ που καλύπτονται από χάρτες των χουτόνγκ. Οι εκτυπώσεις και οι πίνακες γραφικού σχεδιασμού διαθέτουν ιδιόμορφες, ψηφιοποιημένες εκδόσεις αναγνωρίσιμων ορόσημων του Πεκίνου.

Αυτά τα καθίσματα αεροπλάνου πρώτης θέσης είναι τόσο παρακμιακά όσο γίνεται

Αν η δεκαετία του 1960 ήταν η Χρυσή Εποχή των ταξιδιών, αυτή είναι η εποχή των διαμαντιών. Έχουν φύγει τα τσιγάρα, τα καθίσματα τύπου La-Z-Boy και οι καυστικές μυρωδιές από καύσιμα αεριωθουμένων. Στη θέση τους υπάρχουν τεράστιες σουίτες, ντους στα σύννεφα και συλλογές χαβιαριού κατάλληλες για έναν βασιλιά. Μην ξεχνάτε επίσης τις εξατομικευμένες συνεργασίες κλινοσκεπασμάτων και πορσελάνης για απογευματινό τσάι κατά την πτήση.

Αλλά αυτές τις μέρες, ακόμη και η business class σε ορισμένες αεροπορικές εταιρείες έχουν ανέσεις που κάποτε προορίζονταν μόνο για πρώτης θέσης, όπως πόρτες που κλείνουν πλήρως για μέγιστη προστασία της ιδιωτικής ζωής ή για γεύματα κατ’ απαίτηση.

Ενώ πολλές αεροπορικές εταιρείες έχουν αναδιπλώσει εξ ολοκλήρου την πρώτη θέση τους στην επιχείρηση, άλλες έχουν ωθήσει τις σουίτες πρώτης κατηγορίας σε νέα ύψη για να διαφοροποιηθούν και να προσελκύσουν όσους θέλουν να πληρώσουν υψηλούς ναύλους (ή μετρητά στα μίλια τους). Αν ψάχνετε για το καλύτερο στον ουρανό, αυτά τα πρώτης τάξεως καθίσματα αεροπλάνου είναι τα πάντα—και πολλά άλλα.

Singapore Airlines A380 Suites

Η Singapore Airlines έχει διπλασιαστεί τα τελευταία χρόνια για να δημιουργήσει αυτό που θεωρείται ευρέως ως η μοναδική καλύτερη εμπορική εμπειρία πτήσης. Αυτό δεν είναι απλώς υπερβολή — στα 50 τετραγωνικά πόδια, το A380 Suites του κερδίζει και με τη μέτρηση, δίνοντας στους επιβάτες πρώτης θέσης περισσότερο χώρο από οποιαδήποτε άλλη αεροπορική εταιρεία. Δόξα τω Θεώ, τα διώροφα αεροπλάνα της επέστρεψαν επιτέλους στους διαδρόμους των ΗΠΑ μετά από μια σύντομη παύση.

Το γεγονός ότι η εμπειρία πτήσης από τη Σιγκαπούρη ξεκινά με ένα ταξίδι σε ένα σαλόνι που είναι επίσημα γνωστό ως “The Private Room” δεν βλάπτει επίσης. Εδώ, το Dom Perignon ή το Krug (πάρτε την επιλογή σας) ρέει σαν νερό, αλλά το σαλόνι είναι εντελώς γαλήνιο.

Επί του σκάφους, βρίσκεστε σε μια αληθινή σουίτα, με μια ανακλινόμενη περιστρεφόμενη καρέκλα ικανή να βλέπει προς τα έξω προς τα παράθυρα για προβληματισμό ή προς την καμπίνα για φαγητό. Υπάρχει επίσης επιφάνεια εργασίας για εργασία και ξεχωριστό κρεβάτι. Ένα tablet ελέγχει τα πάντα, από τη μείωση των φώτων μέχρι την αλλαγή των χρωμάτων τους. Μπορείτε επίσης να το μεταφέρετε μαζί σας σε όλη τη σουίτα και να το χρησιμοποιήσετε είτε είστε στην καρέκλα σας είτε ξαπλώνετε στο κρεβάτι. Και μετά υπάρχει η τηλεόραση 32 ιντσών, η οποία δεν θα φαινόταν παράταιρη στα περισσότερα σαλόνια. Η Σιγκαπούρη προχώρησε επίσης ένα βήμα παραπέρα για ταξιδιωτικά δίδυμα: ορισμένες σουίτες μπορούν να συνδυαστούν για να σχηματίσουν ένα παλάτι 100 τετραγωνικών ποδιών στον ουρανό.

Η υπηρεσία “κράτηση του μάγειρα” της αεροπορικής εταιρείας σάς επιτρέπει να επιλέξετε ανάμεσα σε περισσότερα από δώδεκα γεύματα πριν από την αναχώρηση, συμπεριλαμβανομένων πιάτων όπως θερμιδόρ αστακού και φιλέτο μινιόν. Μια νέα συνεργασία με το Golden Door Spa φέρνει τα μενού που εστιάζουν στην ευεξία και στις πτήσεις. Η αεροπορική εταιρεία προμηθεύεται μεγάλο μέρος της παραγωγής της από βιώσιμες κάθετες αεροπονικές φάρμες.

Cathay Pacific First Class στο Boeing 777

Η πρώτης τάξεως σουίτα του Cathay Pacific δεν διαθέτει πολλά από τα χαρακτηριστικά που θα περιμένατε σε μια λίστα με τις κορυφαίες καμπίνες του κόσμου. Όχι, δεν έχει πόρτα, ούτε ξεχωριστό κάθισμα και κρεβάτι. Αλλά αν ποτέ επιθυμούσατε ένα ξαπλωμένο κάθισμα να είναι το κρεβάτι σας, θα ήταν αυτό και θα είναι σε γωνία μακριά από το διάδρομο για περισσότερη ιδιωτικότητα.

Η κράτηση στην πρώτη θέση Cathay Pacific σημαίνει ότι δεν απογοητεύεστε ποτέ σε κανένα σημείο του ταξιδιού σας. Το σαλόνι πρώτης κατηγορίας του Cathay’s The Pier στο Χονγκ Κονγκ συναγωνίζεται πολλά από τα καλύτερα ξενοδοχεία πέντε αστέρων σε διακόσμηση — και αναμφισβήτητα στις ανέσεις σπα. Υπάρχουν επίσης ιδιωτικά υπνοδωμάτια και ένα a la carte εστιατόριο για να επισφραγίσουν τη συμφωνία.

Στο πλοίο, είναι αδύνατο να μην απολαύσεις τις χειρόγραφες σημειώσεις καλωσορίσματος που δίνονται σε κάθε επισκέπτη, πριν από την ερώτηση “Θα ήθελες ένα ποτήρι Krug Grand Cuvee 2004;” προτείνεται. Ένας σύντροφος μπορεί να καθίσει στο οθωμανικό για ένα ρομαντικό δείπνο για δύο σετ όπως τα καλύτερα εστιατόρια στο Χονγκ Κονγκ. Και όταν έρχεται η ώρα να χτυπήσει το σανό, το πλήρωμα τακτοποιεί κάθε μαξιλάρι, πάπλωμα και κάλυμμα στρώματος σαν ένα κονσέρτο από έναν grandmaster.

Air France La Première Class Boeing 777-300ER

Υπάρχουν καμπίνες πρώτης κατηγορίας με μεγαλύτερα ίχνη και πολύ περισσότερη λάμψη, αλλά η πρώτη κατηγορία της Air France είναι η επιτομή της πολυπλοκότητας. Υπάρχει κλινοστρωμνή με υψηλό αριθμό νημάτων, ένα πλήρωμα που θα μπορούσε να περάσει τις περισσότερες εξετάσεις σομελιέ και ομάδες στο έδαφος που έχουν ως αποστολή να διασφαλίσουν ότι κάθε βήμα του ταξιδιού είναι άψογο. Ένα παράδειγμα; Κάθε επιβάτης απολαμβάνει ένα ιδιωτικό σεντάν από το σαλόνι απευθείας στο αεροπλάνο του, παρακάμπτοντας εντελώς τα δεινά του τερματικού σταθμού.

Αυτή είναι μια εμπειρία όπου η 24ωρη νηστεία εκ των προτέρων θα έπρεπε να είναι σχεδόν υποχρεωτική, καθώς το εξαιρετικό μενού γευσιγνωσίας εν πλω, με γυαλισμένο ασημί κλοσέ για εντυπωσιακό αποτέλεσμα εξυπηρέτησης, σχεδιάστηκε από μια εναλλασσόμενη ομάδα από τους καλύτερους σεφ του κόσμου, με πιο πρόσφατα πιάτα που συνέλαβε ο Alain Ducasse. Υπάρχει επίσης μια νέα συνεργασία περιποίησης δέρματος Sisley που προσφέρει δωρεάν περιποιήσεις προσώπου στο σαλόνι La Première.

Για όσους έχουν ζήσει την άλλη άκρη του αεροπλάνου, το πρώτο πράγμα που πρέπει να θαυμάσετε στο αεροπλάνο είναι το γεγονός ότι έχετε τέσσερα παράθυρα όλα για τον εαυτό σας. Το κάθισμά σας, αν επιμένετε να το υποβιβάζετε αποκαλώντας το ως τέτοιο, είναι ο απόλυτος θάλαμος χαλάρωσης. Επειδή οι πόρτες είναι βαρετές, η Air France εισήγαγε κουρτίνες από το δάπεδο μέχρι την οροφή, οι οποίες απλώς εντείνουν την αίσθηση ότι βρίσκεστε σε ένα κομψό παριζιάνικο υπνοδωμάτιο και όχι σε αεροπλάνο. Δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι η αεροπορική εταιρεία που κάποτε εκμεταλλευόταν το Concorde θα είχε ένα τόσο κομψό προϊόν πρώτης κατηγορίας τόσο στο έδαφος όσο και στον αέρα. Στην πραγματικότητα, ο πραγματικά απολαυστικός μπορεί ακόμη και να κρατήσει και τις τέσσερις σουίτες για ιδιωτική χρήση δημιουργώντας μια εμπειρία ιδιωτικού τζετ μεγάλων αποστάσεων με ένα κλάσμα του κόστους.

Emirates 777 First Class

Με εικονική πραγματικότητα, καθίσματα μηδενικής βαρύτητας και υφάσματα εμπνευσμένα από τους εσωτερικούς χώρους της Mercedes-Benz, οι σουίτες πρώτης κατηγορίας της Emirates ξεπερνούν εντελώς. Ίσως αυτό που κάνει αυτή την εμπειρία τόσο μοναδική είναι η καθαρή ιδέα ότι το μεσαίο κάθισμα είναι στην πραγματικότητα το καλύτερο κάθισμα. Για το νέο Boeing 777-300ER, η Emirates προσφέρει δύο σειρές με τρεις σουίτες απέναντι, αντί για τις παραδοσιακές τέσσερις. Για να βεβαιωθείτε ότι οι επιβάτες της μεσαίας θέσης δεν θα έλειπαν, η Emirates δημιούργησε «παράθυρα» εικονικής πραγματικότητας, τα οποία δείχνουν τις σκηνές που συμβαίνουν έξω με ευκρίνεια HD. Μετά από μερικά ποτήρια από το κελάρι κρασιών της αεροπορικής εταιρείας, αξίας 500 εκατομμυρίων δολαρίων, συμπεριλαμβανομένων των αγαπημένων καλτ όπως το Mouton Rothschild, κανείς δεν θα σας το κρατούσε εναντίον σας επειδή πίστευε ότι βρίσκεστε σε ένα πραγματικό κάθισμα στο παράθυρο.

Η Emirates ανέθεσε επίσης σε κορυφαίους μηχανικούς του διαστήματος να δημιουργήσουν μια θέση μηδενικής βαρύτητας στο κάθισμα πρώτης κατηγορίας, ώστε να αισθάνεστε σαν να επιπλέετε στους ουρανούς. Και με ένα κάθισμα τόσο άνετο, ποιος θέλει να σηκωθεί για να επισημάνει ένα ξαναγέμισμα; Η Emirates δημιούργησε μια ρύθμιση σε στυλ FaceTime, όπου μπορείτε να συνομιλείτε μέσω βίντεο με το πλήρωμα για να υποβάλετε οποιαδήποτε αιτήματα.

Οι επιβάτες μπορούν να προσαρμόσουν τον προσωπικό τους φωτισμό ανάλογα με τη διάθεσή τους και ακόμη και να ελέγξουν τη θερμοκρασία μέσα στη σουίτα. Έχουν επίσης αναβαθμίσει τις τηλεοράσεις σε αυτές τις σουίτες σε οθόνες HD 32 ιντσών, ενώ έχουν επίσης παρουσιάσει τις μοναδικές πόρτες απορρήτου από το δάπεδο μέχρι την οροφή που βρίσκονται στον ουρανό. Η ξεκούραση είναι εύκολη με ένα επίπεδο κρεβάτι και καλούδια όπως κρέμα ματιών Byredo, λάδι ύπνου χαμομηλιού και ομίχλη μαξιλαριού.

Τα μόνα πράγματα που λείπουν στο Boeing 777 είναι τα περίφημα ντους εν πτήσει, το μπαρ και το σαλόνι που διατίθενται στο A380. Ευτυχώς, το πρώτης τάξεως σαλόνι του στο Ντουμπάι το αναπληρώνει με το αποκλειστικό μπαρ Moët και Chandon, τις πολυτελείς σουίτες ντους και ένα νέο μενού a la carte που περιλαμβάνει έναν αυξανόμενο αριθμό επιλογών για vegan και χωρίς γλουτένη. Πιο παρακμιακές επιλογές περιλαμβάνουν μπιφτέκια Wagyu στη σχάρα, κοκκινιστό μοσχαρίσιο παϊδάκι διάρκειας 72 ωρών και τερίνα φουά γκρα.

Όλα τα Nippon Airways First Class 777-300ER

Τα νέα πρώτης κατηγορίας καθίσματα αεροπλάνου της ANA, που ονομάζονται “The Suites”, διαθέτουν πόρτες που κλείνουν πλήρως και ίσως τις πιο φαρδιές οθόνες ψυχαγωγίας που πετούν σήμερα στις 42 ίντσες. Η ιαπωνική φιλοξενία είναι σε πλήρη επίδειξη με συνεχείς φιόγκους και ανανέωση σαμπάνιας στο επάνω ράφι που δίνουν τον τόνο για την πτήση. Υπάρχει επίσης μια μακρά λίστα με κρασιά sakes, shochu και δαμάσκηνου για να διαλέξετε.

Τα ιαπωνικά omakase ή τα δυτικά μενού επιτρέπουν στους ταξιδιώτες να αναμειγνύουν και να ταιριάζουν τα γεύματά τους πάνω από το σύννεφο και ένας σύντροφος μπορεί να συμμετάσχει χρησιμοποιώντας το οθωμανικό ως δεύτερο κάθισμα.

Όλα είναι σχεδιασμένα για εύκολη πρόσβαση, όπως μια ατομική ντουλάπα για παλτό, αν χρειαστεί να πιάσετε κάτι στη μέση της πτήσης, και ηλεκτρονικά στόρια παραθύρων που κλείνουν με το πάτημα ενός κουμπιού. Υπάρχει επίσης ένα άλλο αξιοσημείωτο κάθισμα στο σκάφος. Το αεροσκάφος διαθέτει τουαλέτες μπιντέ στην τουαλέτα. Το δωρεάν Διαδίκτυο είναι το καλύτερο γιατί, αυτές τις μέρες, ποιος έχει την πολυτέλεια να αποσυνδεθεί ενώ διασχίζει τον κόσμο;

Lufthansa First Class στο Boeing 747-8

Οι κομψές καμπίνες, η ολοένα αποτελεσματική γερμανική εξυπηρέτηση και οι μεταφορές με πολυτελή αυτοκίνητα στο αεροπλάνο κερδίζουν κορυφαίους βαθμούς για την πρώτη θέση της Lufthansa. Όμως, είναι οι μικρές λεπτομέρειες που κάνουν τη Lufthansa τόσο ξεχωριστή, όπως ένα κομψό φρέσκο ​​τριαντάφυλλο σε κάθε κάθισμα, βελούδινες πιτζάμες δεμένες με κορδέλα, γεμισμένες με κολόνια, επώνυμα κιτ προϊόντων και ιδιωτικές ντουλάπες αποθήκευσης για χειραποσκευές και τσάντες ρούχων.

Τα εξαιρετικά κλινοσκεπάσματα εξασφαλίζουν άνετη ξεκούραση, αλλά για όσους θέλουν να εργαστούν, το δωρεάν internet είναι ένα ευπρόσδεκτο προνόμιο. Το φαγητό είναι μια υπόθεση πολλών πιάτων με μερικά πιάτα επιστρωμένα στο κάθισμά σας, όπως ένα σωρό χαβιάρι και ένα υπέροχο τυρί μετά το δείπνο.

Δεν υπάρχουν πόρτες σε κάθε θέση, αλλά η αεροπορική εταιρεία τοποθέτησε ειδική μοκέτα για να μειώσει τον ήχο της κίνησης με τα πόδια (ούτως ή άλλως δεν υπάρχει σχεδόν καμία στην πρώτη θέση).

Στον κόμβο της Φρανκφούρτης, οι επιβάτες πρώτης κατηγορίας μπορεί να μην πατήσουν ποτέ το πόδι τους στον κεντρικό τερματικό σταθμό του αεροδρομίου. Αντίθετα, περιμένει ένα ιδιωτικό κτίριο με εστιατόριο, αίθουσες για ύπνο, σουίτες με ντους, πούρο μπαρ, ακόμη και ειδική ασφάλεια και μετανάστευση. Αισθάνεται περισσότερο σαν να πετάς ιδιωτικά και αυτό είναι πολύ ιδιαίτερο σε μια από τις τελευταίες αεροπορικές εταιρείες που πέταξαν το 747 jumbo-jet «βασίλισσα των ουρανών».

Συμβουλές και κόλπα από τους ταξιδιωτικούς μας ειδικούς μαζί με τα τελευταία νέα από αεροπορικές εταιρείες, ξενοδοχεία, προγράμματα επιβράβευσης επιβράβευσης και πολλά άλλα, που παραδίδονται στα εισερχόμενά σας κάθε εβδομάδα

Με την εγγραφή σας στο ενημερωτικό μας δελτίο, συμφωνείτε με τη Συμφωνία χρήστη και την Πολιτική Απορρήτου και τη Δήλωση Cookies.

Περισσότερα από το Condé Nast TravelerΦωτογραφίζοντας την εκπληκτική γκάμα εμπειριών της Ινδονησίας, πώς να βρείτε τις καλύτερες κρυφές μπουτίκ του Πεκίνου, αυτά τα καθίσματα αεροπλάνων πρώτης θέσης είναι τόσο παρακμιακά όσο γίνεται

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *