Μέρη για επίσκεψη στο Ρίζε

By | 12 Φεβρουαρίου, 2023

Μέρη για επίσκεψη στο Ρίζε

Βρίσκεται στην περιοχή της Ανατολικής Μαύρης Θάλασσας της περιοχής της Μαύρης Θάλασσας , το Rize είναι μια πόλη που οι επισκέπτες θαυμάζουν με τις καταπράσινες πηγές , τα πλούσια σε οξυγόνο δάση , τη θρυλική κουζίνα και τα πολιτιστικά αγαθά .

Το Ρίζε, το οποίο έχει συνολικά 12 συνοικίες , προτιμάται γενικά από όσους θέλουν να κάνουν διακοπές στη φύση , αλλά επειδή έχει μια βαθιά ριζωμένη ιστορία, μπορείτε να παρακολουθήσετε τη ζωή της οθωμανικής περιόδου .

Οι άνθρωποι που θα ταξιδέψουν στο Ρίζε πρέπει να περάσουν 1 εβδομάδα σε αυτήν την περιοχή για να εξερευνήσουν πλήρως την πόλη . Διαφορετικά, οι διακοπές σας στο Rize θα είναι πάντα ημιτελείς.

Περισσότεροι από 300 χιλιάδες άνθρωποι ζουν σε εκτάσεις που εκτείνονται σε μια έκταση 3 χιλιάδων 920 τετραγωνικών χιλιομέτρων .

Ειδικά τους ανοιξιάτικους και καλοκαιρινούς μήνες, η πόλη, όπου έρχονται τουρίστες, αυξάνει μέρα με τη μέρα τις τουριστικές της δυνατότητες. Το γεγονός ότι η Τουρκία είναι η περιοχή που δέχεται τις περισσότερες βροχοπτώσεις κάνει όσους κυριεύονται από τη ζέστη του καλοκαιριού να συρρέουν στην περιοχή.

Το να δροσιστείτε στις πηγές του Rize, να γεμίσετε τους πνεύμονές σας με καθαρό αέρα μπορεί να είναι η πιο αναζωογονητική δραστηριότητα που μπορείτε να κάνετε το καλοκαίρι.

Η πόλη, η οποία είναι επίσης πολύ πλούσια από άποψη βιοποικιλότητας, φιλοξενεί το 25 τοις εκατό των συνολικών δασών της χώρας μας. Ανάμεσα στα δέντρα που απαρτίζουν αυτά τα δάση, υπάρχουν η καστανιά , η πλάτανος , η οξιά , η τέφρα , η σκλήθρα , η γαύρος και πολλά άλλα είδη.

Μπορείτε να φτάσετε στο Ρίζε με λεωφορείο από πολλές πόλεις μας. Αν θέλετε να έρθετε με αεροπλάνο, μπορείτε να φτάσετε στο Ρίζε μέσω του αεροδρομίου της Τραπεζούντας.

[wesome-weather location=”Rize” size=”tall” units=”C”]

Μέρη για επίσκεψη στο Ρίζε

Εθνικά πάρκα amp; περιοχές αναψυχής

Εθνικό Πάρκο βουνών Kaçkar

Το Εθνικό Πάρκο των Βουνών Kaçkar βρίσκεται στο Çamlıhemşin και εκτείνεται σε μια έκταση 51.500 εκταρίων .

Υπάρχουν 9 χωριά και 33 οροπέδια στην περιοχή, η οποία ανακηρύχθηκε εθνικός δρυμός από το Υπουργικό Συμβούλιο το 1994 .

Το ρέμα Fırtına που βρίσκεται στα δυτικά του εθνικού πάρκου, το οποίο εμφανίζεται στα βουνά Üçdoruk , Göller και Kaçkar , και το ρεύμα Hemşin στα ανατολικά έχουν πολύ πλούσια χλωρίδα. 756 είδη φυτών , 178 σπονδυλωτά και 149 είδη ζώων ζουν στο Εθνικό Πάρκο των Βουνών Kaçkar .

Μπορείτε επίσης να συναντήσετε άγρια ​​ζώα όπως αρκούδα , αλεπού , τσακάλι , λύκος , κουνάβι , ελάφι , γουρούνι , αγριοκάτσικο .

Εντός των ορίων του Εθνικού Πάρκου των Βουνών Kaçkar, τα δάση της κοιλάδας Fırtına και της κοιλάδας Palovit είναι τα πιο σπάνια ανέγγιχτα δάση στην Τουρκία. Το πάρκο περιλαμβάνει επίσης παγετώνες , παγετώδεις κοιλάδες , παγετώδεις λίμνες , μορέν και τσίρκο .

Στο Εθνικό Πάρκο των Βουνών Kaçkar, που περιέχει το πιο σημαντικό οικοσύστημα της Τουρκίας, υπάρχουν σημαντικά τουριστικά σημεία όπως ο κολπίσκος Fırtına , το κάστρο Zil και το οροπέδιο Ayder.

Αγκαλιάζοντας όλες τις ομορφιές της φύσης, το εθνικό πάρκο είναι επίσης συχνός προορισμός για λάτρεις της περιπέτειας.

Η είσοδος στο Εθνικό Πάρκο των Βουνών Kaçkar, όπου μπορείτε να συμμετέχετε σε δραστηριότητες με υψηλή δόση αδρεναλίνης, όπως ράφτινγκ , πεζοπορία και ορειβασία , καθορίζεται σε 12 TL με αυτοκίνητο και 4 TL ως άτομο.

Φυσικό πάρκο καταρράκτη Akyamaç

Το Akyamaç Waterfall βρίσκεται σε ένα ρηχό μικτό δάσος, σε απόσταση 18χλμ. από το Παζάρ και 2,5χλμ. από το Hemşin.

Λαμβάνοντας υπόψη την πλούσια βλάστηση γύρω από τον καταρράκτη, ο οποίος ρέει με ροή 13 μέτρων , η έκταση των 50 στρεμμάτων ανακηρύχθηκε εθνικός δρυμός και ονομάστηκε Φυσικό Πάρκο Καταρράκτη Akyamaç.

Μια άλλη ανεξερεύνητη περιοχή τα προηγούμενα χρόνια, καθώς ήταν αρκετά δυσπρόσιτη, άνοιξε στους επισκέπτες αφού τέθηκε υπό προστασία και πλημμύρισε από τουρίστες.

Το φυσικό πάρκο Akyamaç Waterfall, το οποίο έχει μια ατμόσφαιρα παρόμοια με τη φωτογραφία φόντου του υπολογιστή σας, διαθέτει μονοπάτι 750 μέτρων , ξύλινη κρεμαστή γέφυρα 18 μέτρων , ξύλινο μονοπάτι 200 ​​μέτρων , 6 κληματαριά και ένα εξοχικό εστιατόριο φτιαγμένο από ξύλο .

Περιοχή αναψυχής Arapdüzü

Η περιοχή αναψυχής Arapdüzü, που βρίσκεται στο Güneysu, είναι ένα φυσικό πάρκο που χτίστηκε από το Γραφείο του Διοικητή της Περιφέρειας Güneysu .

Ο χώρος αναψυχής, ο οποίος τέθηκε σε λειτουργία το 2014 , εκτείνεται σε έκταση 106 στρεμμάτων .

Η διαδρομή πεζοπορίας μήκους 1 χιλιομέτρου , οι σκοπιές , οι κρεμαστές γέφυρες από ξύλο και πέτρα και οι χώροι για πικνίκ βρίσκονται στην περιοχή αναψυχής Arapdüzü.

Σε απόσταση 25 χιλιομέτρων από την ακτογραμμή, η περιοχή αναψυχής Arapdüzü βρίσκεται 800 μέτρα πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας , εντός των ορίων του χωριού Kibledagi .

Οι Άραβες τουρίστες προτιμούν γενικά την περιοχή περιπάτου, της οποίας το τουριστικό δυναμικό έχει αυξηθεί πρόσφατα. Ο καταρράκτης Arapdüzü είναι το πιο δημοφιλές μέρος στην περιοχή.

Οι ντόπιοι λένε ότι αραβικά καραβάνια περνούσαν από την περιοχή όπου βρίσκεται η περιοχή αναψυχής Arapdüzü κατά την αρχαιότητα . Για το λόγο αυτό, η περιοχή γνωστή ως Arapdüzü πριν από την κατασκευή του πάρκου ονομαζόταν Arapdüzü Recreation Area μετά την κατασκευή του πάρκου.

Στον χώρο περιπάτου υπάρχει μια καμέλια , ένα εξοχικό σπίτι , ένα μικρό τζαμί και το σιντριβάνι της Βοσνιακής Αδελφότητας , το οποίο σχεδιάστηκε λαμβάνοντας υπόψη όλες τις ανάγκες των επισκεπτών .

Χώρος αναψυχής Gürcüdüzü

Στην περιοχή Fındıklı , το Gürcüdüzü Recreation Area είναι μια φυσική εγκατάσταση που έχει σχεδιαστεί ως μουσείο μετακίνησης και κάμπινγκ .

Ο χώρος αναψυχής, που βρίσκεται σε υψόμετρο 910 μέτρων , εκτείνεται σε μια έκταση 35 χιλιάδων 565 τετραγωνικών μέτρων .

Υπάρχουν διαδρομές πεζοπορίας , χώροι για πικνίκ και ανάπαυση , σιντριβάνια και σπίτια Rize στην περιοχή αναψυχής Gürcüdüzü, η οποία βρίσκεται στο σημείο διέλευσης πολλών ορεινών δρόμων .

Η περιοχή, όπου βρίσκονται ιστορικά πέτρινα σπίτια , ξύλινα σερντάρια και οικισμοί που ονομάζονται mezre για 17 χιλιόμετρα , έχει αρχίσει να κερδίζει δημοτικότητα τουριστικά τα τελευταία χρόνια.

Όσοι επισκέπτονται το Ρίζε θα πρέπει οπωσδήποτε να κάνουν στάση στην περιοχή αναψυχής Gürcüdüzü, η οποία έχει μοναδική ομορφιά.

κάστρα

Κάστρο Μπελ

Το κάστρο Zil, ένα από τα πιο σημαντικά ιστορικά κτίρια του Ρίζε, χτίστηκε στις απότομες πλαγιές του κολπίσκου Fırtına και βρίσκεται 15 χιλιόμετρα από το Çamlıhemşin .

Το κάστρο, το οποίο βρίσκεται 750 μέτρα πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας και 100 μέτρα πάνω από την κοίτη του ρέματος, είναι προσβάσιμο από το μονοπάτι.

Η βεράντα χρησιμοποιείται για να φτάσει στο επίπεδο των μεσαίων τοίχων . Με τη δεύτερη πόρτα εδώ, μπορείτε να μπείτε στο κάστρο. Υπάρχουν τρεις σημαντικές κατασκευές στο μεσαίο κάστρο: το φυλάκιο, ο πύργος του κεφαλιού και το παρεκκλήσι. Στους τοίχους του τετραώροφου κάστρου υπάρχουν τοξωτά παράθυρα και πολεμίστρες.

Αν και η ακριβής ημερομηνία κατασκευής του είναι άγνωστη, το κάστρο Zil πιστεύεται ότι χτίστηκε τον 14ο αιώνα .

Το κάστρο, που βρίσκεται στην περιοχή κηρυγμένη ως αρχαιολογικός χώρος πρώτου βαθμού , επισκέπτονται συχνά ντόπιοι και ξένοι τουρίστες.

Το κάστρο Zil χρησιμοποιήθηκε για την παροχή ασφάλειας στη μεσαιωνική διαδρομή των καραβανιών. Στο Μουσείο της Τραπεζούντας σήμερα εκτίθενται τα δύο κανόνια χειρός του κάστρου, τα οποία χρησιμοποιήθηκαν και στην Οθωμανική περίοδο . Μπορείτε επίσης να λάβετε πληροφορίες σχετικά με ιστορικά αντικείμενα και φυσικές ομορφιές που μπορείτε να δείτε στην Τραπεζούντα μέσω των άρθρων μας για επίσκεψη στην Τραπεζούντα.

Το κτίριο, που έχει υπέροχη θέα, ανακαινίστηκε το 2011 . Πρέπει να πληρώσετε 3 TL για να μπείτε στο Zil Kale . Οι πολίτες κάτω των 18 ετών και άνω των 65 ετών είναι δωρεάν.

Κάστρο Ριζέ

Στο κέντρο της πόλης, το Κάστρο Ριζέ θεωρείται το σημαντικότερο ιστορικό κτήριο της πόλης.

Ενδιαφέρον για το κάστρο δείχνουν τόσο εγχώριοι όσο και ξένοι τουρίστες, το οποίο δεν δημιουργεί πρόβλημα συγκοινωνίας λόγω της θέσης του στο κέντρο της πόλης.

Το Κάστρο Ριζέ, χτισμένο σε έκταση 480 τετραγωνικών μέτρων , αποτελείται από ένα εσωτερικό και κάτω κάστρο.

Πιστεύεται ότι το εσωτερικό κάστρο χτίστηκε επί Ιουστινιανού Α’ (6ος αιώνας) και το κάτω κάστρο χτίστηκε τον 13ο αιώνα . Αν και το εσωτερικό κάστρο και τα τείχη σώζονται ακόμη, το κάτω κάστρο έχει καταστραφεί σχεδόν ολοκληρωτικά.

Το ύψος του κάστρου και των τειχών κυμαίνεται μεταξύ 20 εκατοστών και 2 μέτρων κατά μέσο όρο.

Στην κατασκευή των τοίχων χρησιμοποιήθηκε κονίαμα Khorasan και πελεκημένη πέτρα . Αν και το εσωτερικό μέρος του κάστρου, το οποίο χρησιμοποιούσαν οι Γενουάτες , υπέστη ζημιές με την πάροδο του χρόνου, αναστηλώθηκε από τους Βυζαντινούς .

Το Κάστρο Ριζέ, το οποίο έχει υπέροχη θέα στην πόλη του Ριζέ, χτίστηκε σε έναν φυσικό λόφο σε υψόμετρο 150 μέτρων .

Το κάστρο, που είναι κατασκευασμένο από λεία πέτρα και μπάζα, έχει 5 πύργους με ημικυκλική κάτοψη .

Ενώ το κάτω κάστρο περιβαλλόταν από επάλξεις που έφταναν μέχρι τη θάλασσα, μόνο ένα μέρος των δυτικών τειχών και ένας πύργος σώζεται σήμερα.

Υπάρχει ένας κήπος με τσάι γύρω από το κάστρο όπου μπορείτε να καθίσετε και να αναπνεύσετε και να παρακολουθήσετε τη θέα .

Οι εργασίες ανακαίνισης συνεχίζονται από το Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού .

Κάστρο για τα κορίτσια

Τοποθετημένο στην περιοχή Παζάρ του Ριζέ , ο Πύργος των Κορασίδων χτίστηκε σε μια μικρή χερσόνησο . Το κάστρο, που υψώνεται σε μια βραχώδη περιοχή, δεν έχει καμία σχέση με τη στεριά.

Αν και δεν είναι γνωστό πότε ακριβώς χτίστηκε το Κάστρο των Κορασίδων, πιστεύεται ότι χτίστηκε τον 13ο ή 14ο αιώνα .

Κάστρο Ciha

Το Κάστρο Ciha, του οποίου οι εργασίες αποκατάστασης συνεχίζονται από το Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού , βρίσκεται στα ανατολικά του ρέματος Hemşin .

Δεν είναι γνωστό πότε χτίστηκε το κάστρο, το οποίο σχεδιάστηκε σε κυκλικό σχήμα.

Η λιθοδομή στους τοίχους δεν είναι εκθαμβωτική και το κάστρο, που έχει υποστεί μεγάλες ζημιές στο πέρασμα του χρόνου, δεν κατάφερε να διατηρήσει την παλιά του όψη μέχρι σήμερα.

Υπάρχουν δύο πύργοι στην είσοδο του κάστρου και ένας κυκλικός πύργος στη μέση . Θεωρείται ότι χρησιμοποιείται για παρακολούθηση και επικοινωνία.

Καλέ-ι Μπάλα

Το Kale-i Bala βρίσκεται στο χωριό Hisarcık , σε ένα σημείο με θέα στον κολπίσκο Fırtına .

Τόσο η τοπογραφία όσο και η κατασκευή του είναι παρόμοια με το κάστρο Zil. Για το λόγο αυτό θεωρείται ότι χτίστηκε την ίδια περίοδο με το Κάστρο Ζιλ (14-15ος αιώνας) .

Σχεδιασμένο σε ορθογώνιο σχήμα, το κάστρο βρίσκεται σε έναν απότομο βράχο .

Η αναρρίχηση στο Kale-i Bala, που έχει υπέροχη θέα, θέλει λίγο θάρρος.

υψίπεδα

Οροπέδιο Anzer (Ballıköy).

Το οροπέδιο Anzer, που βρίσκεται 35 χιλιόμετρα από την περιοχή İkizdere , θεωρείται μια από τις σημαντικές γεωγραφικές περιοχές όχι μόνο του Ριζέ αλλά και της χώρας μας, με τη βλάστηση και τις φυσικές του ομορφιές.

Το οροπέδιο Anzer, που βρίσκεται σε υψόμετρο 2 χιλιάδων 105 μέτρων , είναι ένα μέρος με υψηλές τουριστικές δυνατότητες, τόσο επειδή βρίσκεται στο σημείο διέλευσης όσο και επειδή υπάρχουν πολλά οροπέδια γύρω του.

Το οροπέδιο Anzer, που βρίσκεται στις παρυφές του Κιρκλαράγκι και ανακηρύχθηκε τουριστική περιοχή το 1991 , είναι επίσης γνωστό ως το μέρος όπου παράγεται το παγκοσμίου φήμης μέλι Anzer . Το μέλι Anzer, το οποίο παράγεται από τη γύρη των ενδημικών λουλουδιών που καλλιεργούνται μόνο στο οροπέδιο Anzer, εμφανίζεται ανάμεσα στα πιο όμορφα και ακριβά μέλια στον κόσμο.

Ντόπιοι και ξένοι τουρίστες συρρέουν στο οροπέδιο Anzer, ένα μέρος όπου μπορείτε να συναντήσετε κάθε απόχρωση του πράσινου το καλοκαίρι και να κάνετε μια βόλτα και να τραβήξετε φωτογραφίες στη φύση του, που γίνεται κίτρινο και κόκκινο το χειμώνα .

Πρέπει οπωσδήποτε να επισκεφτείτε το Anzer Plateau, το οποίο προσφέρει επίσης ευκαιρίες για φαγητό, ποτό και διαμονή, έστω και για μία φορά κατά τη διάρκεια του ταξιδιού σας στο Rize.

Οροπέδιο Ayder

Το οροπέδιο Ayder, το όνομα του οποίου ακούμε συχνά τα τελευταία χρόνια , είναι από τις σημαντικότερες πηγές του Ριζέ με υψηλές τουριστικές δυνατότητες .

Σε απόσταση 19 χιλιομέτρων από το Çamlıhemşin , το Ayder Plateau είναι ένα φυσικό θαύμα με τα πολύχρωμα λουλούδια, την ατμόσφαιρα της δεξαμενής οξυγόνου και τη βλάστηση.

Το Ayder Plateau, που θεωρείται μια από τις πιο όμορφες πηγές της Τουρκίας, ανακηρύχθηκε τουριστικό κέντρο το 1987 .

Το οροπέδιο Ayder , με τα δάση του καλυμμένα με έλατα και οξιές , έλαβε το καθεστώς του «εθνικού πάρκου» από το Υπουργικό Συμβούλιο το 1994 και τέθηκε υπό προστασία.

Το οροπέδιο, το οποίο έχει μια μοναδική τοποθεσία σε υψόμετρο 1350 μέτρων πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας , είναι η αφετηρία για τις αναβάσεις που θα γίνουν από τη βόρεια πλευρά των βουνών Kaçkar.

Το οροπέδιο Ayder, το οποίο προσελκύει τους περισσότερους τουρίστες στην περιοχή της Ανατολικής Μαύρης Θάλασσας, αναφέρεται συχνά όχι μόνο για τη φύση του αλλά και για τις ιαματικές πηγές του. Τα ιαματικά νερά που ρέουν από τις θερμές πηγές είναι καλά για δερματικές παθήσεις, ρευματισμούς, προβλήματα του πεπτικού συστήματος και του κυκλοφορικού συστήματος.

Το οροπέδιο Ayder, το οποίο είναι ιδανικό για πεζοπορία , ράφτινγκ και φωτογραφία , βρίσκεται ένα βήμα μπροστά από άλλες πηγές με την πλούσια βιοποικιλότητά του. Για όσους επισκέπτονται την περιοχή , υπάρχουν πολλές επιλογές διαμονής όπως μπανγκαλόου , κατοικίες ορεινών και πανσιόν . Το Ayder Plateau είναι μια εξαιρετική επιλογή για όσους αναζητούν ήρεμες και ήρεμες διακοπές.

Επιπλέον , μπορείτε να δοκιμάσετε τα καλύτερα δείγματα τοπικών γεύσεων, από μουχλαμά μέχρι γαύρο στον ατμό .

Οροπέδιο Çağrankaya

Το Οροπέδιο Çağrankaya, που βρίσκεται 25 χιλιόμετρα από την περιοχή İkizdere , είναι μια από τις μεγαλύτερες πηγές του Rize.

Το οροπέδιο, όπου έρχονται τουρίστες κάθε εποχή του χρόνου, βρίσκεται σε υψόμετρο 3 χιλιάδων 200 μέτρων .

Υπάρχει επίσης ένας μικρός οικισμός στο οροπέδιο Çağrankaya, ο οποίος πήρε το όνομά του από τις ηχώ των ήχων χάρη στους απότομους λόφους και τα βράχια γύρω του.

Το κάμπινγκ στα ορεινά, όπου μπορείτε εύκολα να βρείτε ό,τι μπορείτε να καλύψετε τις ζωτικές σας ανάγκες , φέρνει μαζί του μια εντελώς διαφορετική εμπειρία.

Οροπέδιο Elevit

Το Elevit Plateau βρίσκεται στην περιοχή Çamlıhemşin, 1884 μέτρα πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας.

Το πιο εντυπωσιακό χαρακτηριστικό του οροπεδίου, που συνήθως επισκέπτονται οι ομογενείς τους καλοκαιρινούς μήνες, είναι τα σπίτια του . Είναι δυνατό να μείνετε σε αυτά τα σπίτια με τη δική τους μοναδική αρχιτεκτονική.

Επιπλέον, πανηγύρια γίνονται κάθε χρόνο τον Αύγουστο στο οροπέδιο, το οποίο φημίζεται για τα ορόνια του.

Το οροπέδιο Elevit, που γοητεύει τους ανθρώπους με τη φύση του, φιλοξενεί επίσης άγρια ​​ζώα μοναδικά στη Μαύρη Θάλασσα, ειδικά αγριόγιδα .

Γεωργιανό Οροπέδιο

Το Gürcüdüzü Plateau βρίσκεται στην περιοχή Fındıklı , 910μ . πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας .

Το οροπέδιο Gürcüdüzü, το οποίο χρησιμοποιείται ως χώρος αναψυχής, είναι ένα από τα πιο συχνά επισκέπτονται τουρίστες και ντόπιοι.Η εύκολη πρόσβαση είναι ένας από τους μεγαλύτερους λόγους για αυτό.

Μπορείτε να κάνετε ένα πικνίκ με τα αγαπημένα σας πρόσωπα, να βγάλετε υπέροχες φωτογραφίες ή να κάνετε πεζοπορία στο οροπέδιο, το οποίο έχει πυκνή δασική υφή.

Οροπέδιο Palovit

Μπορείτε να φτάσετε στο οροπέδιο Palovit, μια από τις πιο όμορφες πηγές όχι μόνο στο Rize αλλά και στην περιοχή της Μαύρης Θάλασσας, με 4 ώρες οδικώς από το Çamlıhemşin.

Το οροπέδιο, το οποίο είναι 2 χιλιάδες 338 μέτρα πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας , τραβάει την προσοχή με τα παραδοσιακά πέτρινα σπίτια του.

Η μία πλευρά του οροπεδίου Palovit, που στρέφει το βλέμμα του στις πλαγιές των βουνών Kaçkar, αποτελείται από ένα δάσος και η άλλη πλευρά αποτελείται από μια βουνοπλαγιά.

Το οροπέδιο, που έχει υπέροχη θέα, το προτιμούν συχνά όσοι θέλουν να ξεφύγουν από το άγχος.

Οροπέδιο Πόκουτ

Βρίσκεται στα νότια του Çamlıhemşin, ανάμεσα στις κοιλάδες που σχηματίζονται από τα ρέματα Fırtına και Hala , το οροπέδιο Pokut βρίσκεται σε υψόμετρο 2 χιλιάδων 32 μέτρων , που βρίσκεται γύρω από το ανώτερο όριο του δάσους .

Αν και φαίνεται να είναι κοντά στο Çamlıhemşin, το ταξίδι διαρκεί κατά μέσο όρο 2 ώρες αφού πρέπει να διασχίσετε ανώμαλους δρόμους .

Η λέξη Pokut Plateau προέρχεται από τα Αρμενικά και σημαίνει «Ανεμώδης Κοιλάδα» . Αν και δεν είναι γνωστό πότε ακριβώς έγινε ο πρώτος οικισμός στην περιοχή, υπολογίζεται ότι χρονολογείται πριν από 200 χρόνια .

Το οροπέδιο Pokut, που περιγράφεται ως η πιο όμορφη ταράτσα των βουνών Kaçkar, είναι μια από τις σημαντικές τουριστικές περιοχές όχι μόνο του Ρίζε αλλά και της Μαύρης Θάλασσας με την υπέροχη θέα και τη μοναδική φύση. Οι επισκέπτες που έρχονται στην περιοχή λέγοντας μια ανατολή και ένα ηλιοβασίλεμα γοητεύονται όταν βλέπουν τη θάλασσα από σύννεφα που σχηματίζεται από την ομίχλη. Όταν φτάσετε στο Pokut Plateau, μπορείτε επίσης να επισκεφθείτε το Sal Plateau , το οποίο βρίσκεται σε απόσταση 15-20 λεπτών με τα πόδια.

Το οροπέδιο, όπου πάνε όσοι θέλουν να κάνουν μια βόλτα στη φύση ή να ξεφύγουν από την ασφυκτική ζωή της πόλης, έχει πλούσια βιοποικιλότητα .

Επιπλέον, καταφέρνει να εντυπωσιάσει τους επισκέπτες με τις μοναδικές αστικές αρχιτεκτονικές κατασκευές του. Ορισμένα σπίτια παρέχουν υπηρεσίες διαμονής στο οροπέδιο, όπου υπάρχουν περίπου 70 – 80 σπίτια. Μπορείτε να κατασκηνώσετε στο οροπέδιο Πόκουτ, το οποίο μοιάζει με ένα παραμυθένιο μέρος με τα αυθεντικά ξύλινα σπίτια και τον πάντα ομιχλώδη καιρό . Όσοι αγαπούν την άνεσή τους μπορούν να μείνουν στον ξενώνα ή να κοιτάξουν τα σπίτια τους στα ορεινά προς ενοικίαση.

Οροπέδιο Γκίτο

Το Gito Plateau βρίσκεται 33 χιλιόμετρα από το Çamlıhemşin και 27 χιλιόμετρα από το Hemşin, ανάμεσα στις παρθένες πηγές της περιοχής της Μαύρης Θάλασσας.

Δεδομένου ότι οι δρόμοι που οδηγούν στο οροπέδιο Gito, το οποίο βρίσκεται περίπου 2 χιλιάδες μέτρα πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας, είναι αρκετά ανώμαλοι και ανώμαλοι, η διαδικασία του ταξιδιού είναι επίσης πολύ δύσκολη.

Ένα μέρος που προτιμάται συχνά από ορειβάτες, πεζοπόρους και φωτογράφους, το Gito Plateau είναι ένα ιδανικό μέρος για να χαλαρώσετε και να απαλλαγείτε από κακές σκέψεις.

Υπάρχουν και λίγοι ξενώνες για διαμονή στο οροπέδιο, όπου υπάρχουν 50 σπίτια. Αν θέλετε να είστε ένα με τη φύση, υπάρχουν επίσης περιοχές όπου μπορείτε να πάρετε τη σκηνή σας και να δημιουργήσετε κατασκήνωση .

Οροπέδιο Ovit

Το Ovit Plateau βρίσκεται 36 χιλιόμετρα από την περιοχή İkizdere και βρίσκεται 2.640 μέτρα πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας .

Στο οροπέδιο, που φημίζεται για τα ρέματα, τα ρέματα και τις φυσικές πηγές νερού, συνήθως επικρατεί τρομερή ομίχλη το βράδυ, καθώς η υγρασία είναι αρκετά χαμηλή. Ακριβώς λόγω αυτής της ομίχλης, ο δρόμος προς το Οροπέδιο Ovit θεωρείται ένας από τους πιο επικίνδυνους δρόμους στον κόσμο.

Εκατοντάδες τουρίστες εξακολουθούν να πηγαίνουν στο 100ψήφιο οροπέδιο όλο το χρόνο.

Κάθε χρόνο, συνήθως τον Αύγουστο, διοργανώνονται « Φεστιβάλ Οροπεδίου Ovit » από τον Ekşioğlu , μια από τις επώνυμες οικογένειες της πόλης. Επικρατεί μπάχαλο καθώς 300 – 500 χιλιάδες άτομα παρακολουθούν την οργάνωση κάθε χρόνο.

Αν βρεθείτε στο Οροπέδιο Ovit, πρέπει οπωσδήποτε να πάτε στα γύρω χωριά και να γευτείτε τα τοπικά πιάτα.

Οροπέδιο Σαλ

Το Sal Plateau, το οποίο απέχει δύο ώρες από το Çamlıhemşin, βρίσκεται 2,70 μέτρα πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας.

Δεδομένου ότι ο δρόμος του Sal Plateau, που βρίσκεται δίπλα στο οροπέδιο Potuk, είναι ανώμαλος, η μεταφορά είναι αρκετά δύσκολη. Ωστόσο, όσοι επισκέπτονται το οροπέδιο Potuk μπορούν να περπατήσουν μέχρι το Sal Plateau για 15 λεπτά από εκεί.

Λόγω των δύσκολων καιρικών συνθηκών τους χειμερινούς μήνες, δεν συνιστώνται ταξίδια στην περιοχή. Συνιστάται να ταξιδεύετε στην περιοχή την άνοιξη και το καλοκαίρι για να μπορείτε να ταξιδέψετε άνετα .

Οροπέδιο Hazindak (Hazindağ).

Μια άλλη κορυφή του Çamlıhemşin, το οροπέδιο Hazindağ περιέχει κάθε απόχρωση του πράσινου.

Το οροπέδιο, που έχει υπέροχη θέα στο βουνό, βρίσκεται στα 1967 μέτρα πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας .

Σε αντίθεση με άλλα οροπέδια, τα σπίτια στο οροπέδιο Hazindağ έχουν πιο περίτεχνα και ωραία χειροτεχνία αντί για απλή χειροτεχνία. Τα σπίτια της περιοχής είναι αρμενικά σπίτια από ξύλο . Το οροπέδιο, με 20-30 σπίτια, έχει μια πολύ μυστικιστική εμφάνιση με τα σπίτια διαφορετικής αρχιτεκτονικής.

Το οροπέδιο Hazindağ, το οποίο είναι χτισμένο σε μια ανοιχτή κορυφογραμμή με έξι δάση, είναι επίσης πολύ κοντά στις πηγές Ayder, Amlakit και Potuk.

Οροπέδιο Avusor

Οι Λαζοί ζουν στο Avusor, το πρόσφατα ανακαλυφθέν οροπέδιο του Rize .

Το οροπέδιο που χρησιμοποιούν τα επτά Λαζικά χωριά βρίσκεται σε υψόμετρο 2.350 . Τα σπίτια στο οροπέδιο Avusor, που έχει 40-50 σπίτια, χτίστηκαν με χαμηλά ταβάνια λόγω του κινδύνου χιονοστιβάδας.

Οι κάτοικοι του οροπεδίου, που έχει ψηλά βουνά και στις τέσσερις πλευρές του, παράγουν τη δική τους ηλεκτρική ενέργεια με τον μετασχηματιστή που έχτισαν στην όχθη του ποταμού. Επίσης, το τηλέφωνο δεν έχει σχεδόν καμία έλξη και εδώ.

Δεδομένου ότι δεν υπάρχουν πολλές επιλογές διαμονής στο οροπέδιο Avusor, το οποίο απέχει 12 χιλιόμετρα από το οροπέδιο Ayder, οι τουρίστες συνήθως διανυκτερεύουν στο Ayder Plateau και οργανώνουν μια ημερήσια εκδρομή στα γύρω οροπέδια.

Φυσικά, αν πάρετε μαζί σας τη σκηνή σας, μπορείτε να κάνετε το σπίτι σας όπου θέλετε αν οι καιρικές συνθήκες είναι κατάλληλες.

Όσοι πηγαίνουν στο οροπέδιο Avusor μπορούν επίσης να επισκεφθούν τη Μεγάλη Λίμνη και τη λίμνη Dobecelezane .

Σαμισταλικό Οροπέδιο

Σε υψόμετρο 2.450 μέτρων πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας , το Samistal Plateau έχει παρόμοια χαρακτηριστικά με άλλα οροπέδια στην περιοχή της Μαύρης Θάλασσας.

Τυπικά πέτρινα σπίτια σε σχήμα σχεδίας χτισμένα με μεγάλες πέτρινες μάζες στην περιοχή δείχνουν παραδείγματα αρχιτεκτονικής της Ανατολικής Μαύρης Θάλασσας.

Υπάρχουν περίπου 200 πέτρινα σπίτια στο οροπέδιο Samistal, το οποίο απέχει 21 χιλιόμετρα από το Çamlıhemşin .

Δεδομένου ότι δεν υπάρχει δομή για διαμονή στο οροπέδιο, όπου βρίσκονται επιχειρήσεις όπως καφετέριες και αγορές , μπορεί να γίνει μόνο κάμπινγκ . Εάν θέλετε, μπορείτε να περάσετε τη νύχτα στο Ayder Plateau και να κάνετε μια ημερήσια εκδρομή εδώ.

Οροπέδιο Badara

Το οροπέδιο Badara, που βρίσκεται σε υψόμετρο 1850 μέτρων , έχει μια μαγευτική φυσική ομορφιά, αν και μικρή.

Ενώ το οροπέδιο, όπου βρίσκονται 10-15 νοικοκυριά, βρισκόταν στα πρόθυρα της εξαφάνισης πριν από μερικά χρόνια, αναβίωσε με την έλευση του ρεύματος και του νερού και έγινε πιο δημοφιλές από πριν.

Το Likapa Mountain House , όπου μπορείτε να απολαύσετε τοπικά πιάτα, είναι στη διάθεσή σας στο οροπέδιο Badara, το οποίο απλώνει το τοπίο στις καρτ ποστάλ κάτω από τα πόδια σας με τα πεύκα του να φτάνουν μέχρι τον ουρανό, τον ομιχλώδη αέρα και τη μικρή λίμνη στη μέση.

Huser Plateau

Αποδεικνύοντας ότι η αναρρίχηση πάνω από τα σύννεφα δεν είναι πάντα μια παραμυθένια κατάσταση, το Huser Plateau βρίσκεται στην πιο όμορφη περιοχή των βουνών Kaçkar.

Το οροπέδιο, που προσφέρει ένα ατελείωτο τοπίο, παρέχει γωνία θέασης έως και 4.000 μέτρα.

Δεδομένου ότι βρίσκεται 3 χιλιόμετρα από το οροπέδιο Ayder , μπορείτε να φτάσετε στο Huser Plateau σε 1-2 ώρες περπατώντας .

Οροπέδιο Kavrun

Το οροπέδιο Kavrun, που βρίσκεται 19 χιλιόμετρα από το Çamlıhemşin , θεωρείται το μεγαλύτερο οροπέδιο στο Rize .

Βρίσκεται στους πρόποδες των βουνών Kaçkar, 2.240 μέτρα πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας , το οροπέδιο χωρίζεται στα δύο ως ορεινή περιοχή Aşağı Kavrun και Yukarı Kavrun Highland. Αρκετά υψηλές είναι και οι τουριστικές δυνατότητες του οροπεδίου, όπου βρίσκονται 240 νοικοκυριά .

Το οροπέδιο Kavrun, που είναι η πρώτη στάση για τους ορειβάτες που θέλουν να ανέβουν στα βουνά Kaçkar, έχει ειδικές πεζοπορικές διαδρομές.

Οι γεωλόγοι λένε ότι η περιοχή ήταν καλυμμένη με παγετώνες πριν από 5.000 χρόνια. Το οροπέδιο Kavrun βρίσκεται στη διαδρομή « Παγετώδεις Λίμνες », ένα από τα πιο διάσημα τουριστικά σημεία του Ριζέ. Μπορείτε να φτάσετε σε αυτές τις λίμνες με 2-3 ώρες περπάτημα από το οροπέδιο.

Οροπέδιο Handüzü

Σε απόσταση 16 χιλιομέτρων από το Güneysu , το Handüzü Plateau φιλοξενεί φεστιβάλ και εορταστικές εκδηλώσεις κάθε καλοκαίρι .

Δεδομένου ότι είναι εξαιρετικά εύκολο να φτάσετε στο οροπέδιο , το οποίο βρίσκεται σε υψόμετρο 1800 , τουρίστες και ντόπιοι ξεκινούν τα ταξίδια τους στην περιοχή όλες τις εποχές εκτός από το χειμώνα.

Ξύλινες εξοχικές κατοικίες, εξοχικό εστιατόριο, χώροι για κάμπινγκ και πικνίκ προσθέτουν μια διαφορετική ομορφιά στο οροπέδιο Handüzü, το οποίο φιλοξενεί κάθε απόχρωση του πράσινου .

Εκδηλώσεις πεζοπορίας διοργανώνονται την άνοιξη και το καλοκαίρι στο οροπέδιο Handüzü, το οποίο είναι σχεδόν φυσικό πάρκο .

Το οροπέδιο, με την πλούσια πανίδα και χλωρίδα του, δίνει στους επισκέπτες του μια εντελώς διαφορετική εμπειρία και ευαισθητοποιεί.

Οροπέδιο Γκολαζένα

Το οροπέδιο Golazena, που βρίσκεται 48 χιλιόμετρα από το Ardeşen , συνεχίζει την ύπαρξή του στις παρυφές του όρους Altınparmak .

Το οροπέδιο, γνωστό ως ο τόπος των Λαζών , βρίσκεται 2.230 μέτρα πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας .

Στο οροπέδιο Γκολαζένα, οι ντόπιοι ίδρυσαν έναν σύλλογο διατήρησης για να διατηρήσουν την αυθεντική και μυστικιστική ατμόσφαιρα της περιοχής. Ο σύλλογος, ο οποίος επιβλέπει όλες τις δραστηριότητες που σχεδιάζονται να οργανωθούν στο οροπέδιο, εξακολουθεί να εργάζεται ενεργά για την προστασία και την ανάπτυξη του Οροπεδίου Γκολαζένα. Μάλιστα, ο σύλλογος αυτός κατασκεύασε ένα ξενώνα χωρητικότητας 500 ατόμων το 2005 για να φιλοξενήσει άνετα τους επισκέπτες που έρχονται στην περιοχή.

Το οροπέδιο Golazena, το οποίο έχει μια μυστικιστική ατμόσφαιρα με τα τοπικά σπίτια του, έχει περίπου 100 νοικοκυριά .

Εάν κάνετε το ταξίδι σας στο Ρίζε να συμπέσει με τους καλοκαιρινούς μήνες, μπορείτε να συμμετάσχετε σε διάφορα φεστιβάλ και φεστιβάλ που γίνονται στο οροπέδιο.

Οροπέδιο Kabahor (Λίμνης).

Σε απόσταση 24 χιλιομέτρων από το İkizdere , το οροπέδιο Kabahor ονομάζεται με αυτό το όνομα επειδή βρίσκεται στην κοιλάδα Kabar .

Δεδομένου ότι η κοιλάδα απλώνεται σε μια έκταση 10 χιλιομέτρων, υπάρχουν μικρά οροπέδια στα οποία διεξάγονται κτηνοτροφικές και μεταφορικές δραστηριότητες.

Πολλά από τα σπίτια στο οροπέδιο είναι κτισμένα με τοιχοποιία από κορμούς. Ωστόσο, δεδομένου ότι το οπλισμένο σκυρόδεμα χρησιμοποιείται σε νεόδμητες κατοικίες, η αυθεντική δομή του οροπεδίου σταδιακά υποβαθμίζεται.

Οροπέδιο Tobamzga

Το οροπέδιο Tobamzga βρίσκεται 46 χιλιόμετρα από το Ardeşen και βρίσκεται 2.640 μέτρα πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας .

Στην περιοχή όπου ζουν οι Λαζοί, η κτηνοτροφία γίνεται γενικά τους καλοκαιρινούς μήνες .

Στο οροπέδιο ζουν 20-25 νοικοκυριά , το οποίο διατηρεί τον παρθένο χαρακτήρα του. Το οροπέδιο, όπου δεν υπάρχουν υπηρεσίες όπως εστιατόρια και ξενώνες, δεν έχει λάβει ακόμη ούτε ρεύμα.

Η περιοχή, την οποία επισκέπτονται κυρίως ορειβάτες, έχει κατάλληλο περιβάλλον για κατασκήνωση .

Οροπέδιο Κομάτι

Το οροπέδιο Komati, μια από τις πιο όμορφες πηγές του Çamlıhemşin, έχει μια μυστικιστική ατμόσφαιρα με τα ξύλινα σπίτια με ψηλά ταβάνια μοναδικά στην περιοχή .

Το οροπέδιο Κομάτι, του οποίου η ιστορία χρονολογείται από τα τέλη του 17ου αιώνα , προσπαθεί να ενταχθεί στον τουρισμό σήμερα.

Η παραδοσιακή ορεινή ζωή της περιοχής της Ανατολικής Μαύρης Θάλασσας διατηρείται στο Komati Highland με όλη τη φυσικότητά της ανέπαφη.

Αν περάσετε από το οροπέδιο Komati, που είναι συχνός προορισμός για όσους αγαπούν το κάμπινγκ, μην παραλείψετε να φάτε φυσικό βούτυρο ορεινών περιοχών και 100% βιολογικό θεραπευτικό μέλι .

Οροπέδιο Πετράν

Το οροπέδιο Petran απέχει 28 χιλιόμετρα από το İkizdere και βρίσκεται 1352 μέτρα πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας .

Το οροπέδιο, όπου πραγματοποιούνται δραστηριότητες μετακίνησης και κτηνοτροφίας , αρχίζει να γεμίζει κόσμο τους καλοκαιρινούς μήνες .

Το οροπέδιο Petran, όπου μπορείτε να δείτε τα τοπικά οροπέδια, κερδίζει επίσης δημοτικότητα τους χειμερινούς μήνες. Ο λόγος για αυτό είναι ότι στην περιοχή διοργανώνονται το Petran Ski Festival και οι αγώνες σανίδας σκι που ονομάζονται «Lazboard» .

Οροπέδιο Dermezra

Σε απόσταση 39 χιλιομέτρων από το Ardeşen , το οροπέδιο Deremezra συναρπάζει τους επισκέπτες του με την εικόνα του από καρτ ποστάλ και τη θρυλική του φύση .

Το οροπέδιο, που βρίσκεται στην κοιλάδα Tunca , έχει ανακηρυχθεί φυσικό πάρκο .

Το οροπέδιο Dermezra, με τη μυστικιστική του δομή και περιέχει κάθε λεπτομέρεια μοναδική στην περιοχή της Ανατολικής Μαύρης Θάλασσας, έχει γίνει ένας συχνός προορισμός για τους λάτρεις της φύσης.

Όταν ξεκινήσετε προς το οροπέδιο, τα πέτρινα γεφύρια που θα χρησιμοποιήσετε για μετακινήσεις θα προσθέσουν μια μυστικιστική ατμόσφαιρα στο ταξίδι σας.

Πίσω Οροπέδιο

Σε απόσταση 42 χιλιομέτρων από το Ardeşen , οι Λαζοί ζουν κυρίως στο Back Yayla.

Το οροπέδιο, που έχει κατά μέσο όρο 300 νοικοκυριά , είναι χτισμένο σε δύο κοιλάδες .

Το οροπέδιο, με υψηλές τουριστικές δυνατότητες, κατακλύζεται από τουρίστες λόγω των γιορτών του οροπεδίου που πραγματοποιούνται τη δεύτερη εβδομάδα του Αυγούστου .

Μπροστά στη Μαύρη Θάλασσα και τα Όρη Kaçkar, το Back Plateau εκπλήσσει τους ανθρώπους με τη συναρπαστική θέα του .

Η περιοχή, η οποία προτιμάται από ντόπιους και ξένους τουρίστες για λήψη φωτογραφιών και πεζοπορία, παρέχει βασικές ανάγκες όπως ρεύμα και νερό, καθώς και εγκαταστάσεις διαμονής, φαγητού και ποτού .

Τζαμιά

Τζαμί Kurşunlu (Τζαμί Ισλαμπασά)

Το τζαμί Kurşunlu, που βρίσκεται στο κέντρο της πόλης, στη γειτονιά İslampaşa, βρίσκεται σε έναν μεγάλο ταφικό χώρο.

Η κατασκευή, γνωστή και ως Τζαμί Ισλαμπασά, χτίστηκε από τον Ισκεντέρ Καφέρ Πασά το 1571 .

Το τζαμί, σχεδιασμένο σε ορθογώνιο σχήμα, είναι κατασκευασμένο από μπάζα . Το τζαμί έχει τρούλο με 24 παράθυρα .

Παραθαλάσσιο τζαμί Hüseyin Hoca Village

Χωριό Hüseyin Hoca Το Τζαμί Sahil, το οποίο χτίστηκε για πρώτη φορά στην περιοχή Of , Kaler Village , διαλύθηκε από εδώ και μεταφέρθηκε στο χωριό Hüseyin Hoca στην περιοχή Kalkandere .

Το τζαμί, του οποίου η επιγραφή λέει ότι χτίστηκε το 1834 , είναι κατασκευασμένο εξ ολοκλήρου από ξύλο.

Στο μιχράμπ του τοποθετούνται μουκαρνάς , τουλίπα και πλεκτά μοτίβα .

Hüseyin Hoca Village Sahil Mosque, το οποίο είναι το πιο όμορφο από τα παραδείγματα ξυλογλυπτικής και επεξεργασίας της Μαύρης Θάλασσας , είναι ένα από τα μέρη που πρέπει να δείτε κατά τη διάρκεια του ταξιδιού σας στο Rize.

Φωτισμένο Τζαμί

Το Τζαμί Işıklı, που βρίσκεται στο χωριό Işıklı , χτίστηκε το 1887 .

Το κτίριο, σχεδιασμένο σε ορθογώνια μορφή, ήταν χτισμένο από πελεκητή πέτρα .

Ο νάρθηκας και η στέγη στη βόρεια πρόσοψη έχουν αποκατασταθεί.

Τραβώντας την προσοχή με τα ξύλινα στοιχεία και τα στολίδια του, η οροφή του τζαμιού έχει τρούλο με μοτίβο αστέρι στη μέση . Αυτός ο τρούλος είναι επίσης διακοσμημένος με μολύβι.

Όσοι έρχονται στην πόλη πρέπει οπωσδήποτε να επισκεφθούν το Τζαμί Işıklı, το οποίο είναι ένα από τα σημαντικά ιστορικά κτίρια του Ρίζε.

Τζαμί Χατζί Σέιχ

Το Τζαμί Hacı Şeyh, που βρίσκεται στην πόλη Güneyce , χτίστηκε το 1886 από τον Hacı Şeyh Osman Niyazı Efendi.

Ο κάτω όροφος του τζαμιού είναι κατασκευασμένος από πελεκητή πέτρα και ο επάνω όροφος του τζαμιού είναι ξύλινος.

Το τζαμί Hacı Şeyh, σχεδιασμένο σε τετράγωνο σχήμα, καλύπτεται με κεραμοσκεπή τουρκικού στυλ .

Το μιχράμπ του είναι επίσης κατασκευασμένο από συμπαγή κορμό .

Η πλευρά του αμαξώματος του μιναρέ ενιαίου μπαλκονιού που βλέπει στη βόρεια πρόσοψη είναι διακοσμημένη με πλακάκια .

Τζαμί του χωριού Demirkapi

Δεν υπάρχουν σαφείς πληροφορίες για το ποιος έχτισε το τζαμί, το οποίο χτίστηκε το 1695 .

Σύμφωνα με την επιγραφή στον άμβωνα του ιεροκήρυκα, το τζαμί, που αναστηλώθηκε το 1891 , σχεδιάστηκε σε τετράγωνο σχήμα και στην κατασκευή του χρησιμοποιήθηκαν λείες πέτρες.

Υπάρχει ένα ιστορικό νεκροταφείο ακριβώς δίπλα στο τζαμί, το οποίο καλύπτεται με μια σκεπαστή σκεπαστή με μαλλιά .

Λίμνες amp; Καταρράκτες amp; Ρεύματα

Λίμνη Büyükdeniz

Όταν ακολουθείτε την κοιλάδα που βρίσκεται στην αριστερή πλευρά του Οροπεδίου Άνω Καβρόν , μπορείτε να φτάσετε στη λίμνη Büyükdeniz με 5-6 ώρες περπάτημα .

Δεδομένου ότι το ταξίδι στη λίμνη Büyükdeniz, τη μεγαλύτερη λίμνη της περιοχής, διαρκεί αρκετά, συνιστάται να πάρετε μαζί σας φαγητό τουλάχιστον μιας ημέρας .

Φυσικά, όσο είστε εδώ, δεν μπορείτε να πάτε χωρίς να κάνετε κάμπινγκ και να απολαύσετε τη φύση.

Γύρω από τη λίμνη Büyükdeniz αναπτύσσονται ενδημικά είδη φυτών. Αν προχωρήσετε λίγο πιο πέρα ​​προς τις κορυφογραμμές αυτής της λίμνης, που θα σας επιτρέψουν να είστε το πρόσωπο πίσω από τις υπέροχες φωτογραφίες, θα συνειδητοποιήσετε ότι μια μοναδική θέα σας κοιτάζει. Επιπλέον, ακριβώς πίσω από τη λίμνη βρίσκεται ο όγκος Kaçkar .

Horse Lake

Μια από τις πιο εύκολες λίμνες στο Ρίζε, η At Lake είναι προσβάσιμη με δύο ώρες με τα πόδια από το οροπέδιο Verçenik υπό ευνοϊκές καιρικές συνθήκες .

Όχι μόνο στο At Lake, αλλά και η διαδρομή μεταφοράς προς τη λίμνη μπορεί να συμπεριληφθεί στο δρομολόγιό σας. Στη διαδρομή που περνάς από τα οροπέδια συναντάς βοσκοτόπια και κοπάδια ζώων.

Η μαγευτική θέα στο βουνό Verçenik σας συνοδεύει κατά μήκος του δρόμου που συνεχίζει κατά μήκος του μονοπατιού κατά μήκος του ποταμού .

Όσοι θέλουν να ξεκινήσουν ένα εσωτερικό ταξίδι μπορούν να επισκεφθούν το At Lake, ξεκινώντας από το οροπέδιο Verçenik.

Επτά Λίμνες

Το Yedigöller, ένα από τα πιο όμορφα μέρη στο Ρίζε, βρίσκεται στην περιοχή του βουνού Verçenik , 3 χιλιάδες 48 μέτρα πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας .

Το Yedigöller, που σχηματίζεται από επτά λίμνες κρατήρα κοντά η μία στην άλλη από την κορυφή του βουνού, είναι χαραγμένο στη μνήμη των επισκεπτών του με τον καθαρό αέρα και το θρυλικό τοπίο.

Το Yedigöller, όπου μπορείτε να ταξιδεύετε κάθε μήνα του χρόνου, έχει γίνει συχνός προορισμός για τους λάτρεις της αδρεναλίνης.

Υπάρχουν πολλές περιοχές όπου μπορείτε να κατασκηνώσετε στην περιοχή για να περάσετε χρόνο με τη φύση .

Λίμνη Ambarlı (Λίμνη Μπαλίκλι)

Η λίμνη Ambarlı, γνωστή και ως Balıklı Göl, βρίσκεται 2.995 μέτρα πάνω από την κορυφή του όρους Kaçkar .

Η λίμνη Ambarlı, που περιβάλλεται από 4 μικρές λίμνες , απέχει 61 χιλιόμετρα από το Çamlıhemşin .

Αφού οδηγήσετε στο οροπέδιο Ambarlı , μπορείτε να φτάσετε στη λίμνη με 3,5 χιλιόμετρα περπάτημα .

Μπορείτε να κάνετε πεζοπορία γύρω από τη λίμνη Ambarlı , η οποία είναι μια ιδανική περιοχή για άτομα που ασχολούνται με τα σπορ στη φύση , και μπορείτε να στήσετε μια σκηνή και να διανυκτερεύσετε.

Η λίμνη Ambarlı, η οποία έχει υπέροχη θέα, είναι ένα από τα μέρη που πρέπει να δείτε πριν πεθάνετε.

Καταρράκτης Αγαράν

Σε απόσταση 12 χιλιομέτρων από το Çayeli , ο καταρράκτης Ağaran, εντός των ορίων του χωριού Back , προσφέρει στους ταξιδιώτες μια από τις πιο όμορφες απόψεις του Rize.

Ο καταρράκτης, η πηγή του οποίου είναι το ρεύμα Şairler , ονομάστηκε Καταρράκτης Ağaran λόγω των αφρισμένων νερών που ρέουν από έναν απότομο και ψηλό βράχο .

Ο καταρράκτης, που είναι απλωμένος σαν μέρος μιας όμορφης εικόνας σε ένα καταπράσινο δάσος, έχει αρχίσει να τραβάει την προσοχή των τουριστών τα τελευταία χρόνια.

Αν πάτε στο σημείο που ξεκινά το ρέμα ακολουθώντας το μονοπάτι πεζοπορίας που βρίσκεται ακριβώς δίπλα στον Καταρράκτη Ağaran , θα συναντήσετε μια μαγευτική θέα.

Οι ντόπιοι δημιουργούν λακκούβες με πέτρες σε ορισμένες περιοχές. Μπορείτε επίσης να απολαύσετε αυτό το σύστημα, το οποίο μοιάζει με φυσικό τζακούζι.

Καταρράκτης νυφικό τούλι

Ο καταρράκτης Bridal Tulle, ένας από τους πιο δημοφιλείς καταρράκτες στο Ρίζε, πήρε αυτό το όνομα επειδή ρέει σαν πέπλο και πέπλο με τα λευκά του νερά .

Βρίσκεται στο οροπέδιο Ayder, στους πρόποδες των βουνών Kaçkar, ο καταρράκτης μαγεύει όσους τον βλέπουν με την ποιητική του εμφάνιση.

Ο καταρράκτης, που βρίσκεται σε υψόμετρο 1320 μέτρων με απότομη ροή 1500 μέτρων, φαίνεται μόνο στο σημείο που ανακατεύεται με το ρέμα λόγω ομίχλης.

Η πρόσβαση στον καταρράκτη Gelin Tülü, που είναι από τους υψηλότερους καταρράκτες στην Τουρκία , είναι εξαιρετικά άνετη καθώς βρίσκεται στο οροπέδιο Ayder.

Όσοι θέλουν να δουν και να φωτογραφίσουν τον καταρράκτη Gelin Tülü, ο οποίος χύνεται στο ρέμα Kavron που τροφοδοτείται από την κορυφή των βουνών Kaçkar , μπορούν να πάνε στο Huser Plateau .

Καταρράκτης σύννεφων

Ένας από τους ψηλότερους καταρράκτες της χώρας μας, ο καταρράκτης Bulut είναι γνωστός και ως καταρράκτης Tar Deresi .

Ο καταρράκτης βρίσκεται στο Çamlıhemşin και απέχει περίπου 10 χιλιόμετρα από το οροπέδιο Ayder. Ο καταρράκτης που τροφοδοτείται από τα βουνά Kaçkar χύνεται στον κολπίσκο Tar .

Δεν είναι δυνατό να δείτε τον Καταρράκτη Σύννεφων, που έχει ύψος 2 χιλιάδες 451 μέτρα , από την αρχή μέχρι το τέλος.

Ο καταρράκτης σύννεφων, που ξεχύνεται με δυνατό θόρυβο ανάμεσα σε καστανιές , πλατάνια , έλατα και φλαμουριές , σχεδόν αντανακλά ένα τετράγωνο από τον ουρανό.

Καταρράκτης Palovit

Σε απόσταση 23 χιλιομέτρων από το Çamlıhemşin , ο καταρράκτης Palovit βρίσκεται εντός των ορίων του Εθνικού Πάρκου των βουνών Kaçkar.

Ο καταρράκτης Palovit, που συγκαταλέγεται στους καταρράκτες που ρέουν με τη μεγαλύτερη ροή της πόλης, ξεχύνεται από ύψος 15 μέτρων .

Ο καταρράκτης, που πρέπει να επισκεφτούν όσοι κάνουν το ταξίδι τους στο Ρίζε ειδικά το καλοκαίρι, φιλοξενεί μια υπέροχη φύση.

Όσοι βλέπουν το νερό με μεγάλη ροή, να αδειάζει ανάμεσα σε καταπράσινα δέντρα και απότομους βράχους, συναρπάζουν όσους το βλέπουν.

Ο καταρράκτης Palovit, που βρίσκεται σε μια περιοχή που μπορεί να περιγραφεί ως ζούγκλα, δεν μπορεί να σχηματίσει μια λίμνη παρά το δυνατό του κρεβάτι.

Αφού τα νερά που ρέουν από τον κολπίσκο Palovit σχηματίσουν έναν καταρράκτη, ενώνεται με τον κολπίσκο Meşe και ενώνεται με τον κολπίσκο Fırtına.

Υπάρχουν επίσης χώροι αναψυχής και κάμπινγκ στον καταρράκτη Palovit, ο οποίος είναι συχνός προορισμός για όσους αγαπούν την πεζοπορία και την παρατήρηση φυτών.

Storm Creek

Το ρεύμα Fırtına, που ξεκινά από το οροπέδιο Ayder, χύνεται στη θάλασσα 2 χιλιόμετρα δυτικά του Ardeşen .

Το ρέμα, που εκτείνεται μέχρι τις βόρειες πλαγιές των βουνών Kaçkar, χαράζει το δικό του μονοπάτι ρέοντας μέσα από τα καταπράσινα δάση.

Ο κολπίσκος, που προέρχεται από την ακτογραμμή της Μαύρης Θάλασσας, έχει συνολικό μήκος 57 χιλιόμετρα και ονομάζεται επίσης κολπίσκος Büyük μεταξύ των ανθρώπων.

Η περιοχή, στην οποία συχνάζουν όσοι θέλουν να κάνουν πεζοπορία και παρατήρηση φυτών, φιλοξενεί και τη σημαντικότερη πίστα ράφτινγκ της χώρας μας. Ξεκινώντας από το Çamlıhemşin, η πίστα έχει μήκος 23 χιλιόμετρα και συγκεντρώνει λάτρεις του ράφτινγκ από όλο τον κόσμο. Η δυσκολία του ράφτινγκ στο Fırtına Creek ποικίλλει ανάλογα με τη ροή του νερού. Μπορείτε να περάσετε μια μέρα περιπέτειας και αδρεναλίνης στο Fırtına Creek, που είναι κατάλληλο για ράφτινγκ όλο το χρόνο.

Ποτά Şimşirli

Οι πηγές Şimşirli, που βρίσκονται στην οδό İkizdere – Ovit , είναι ένα φυσικό μεταλλικό νερό . Το πόσιμο νερό, που συγκαταλέγεται στους υδάτινους πόρους της περιοχής, θεωρείται θεραπευτικό.

Υποστηρίζεται ότι το Şimşirli İçmeler, στο οποίο μπορείτε να φτάσετε μέσω μιας κρεμαστής γέφυρας, είναι καλό για τις πέτρες στα νεφρά. Πρέπει οπωσδήποτε να το επισκεφτείτε για να πιείτε ένα ποτήρι νερό από το Şimşirli İçmeler, το οποίο συναρπάζει με τη θέα του.

Ο Andon Drinks

Σε απόσταση 25 χιλιομέτρων από το κέντρο της πόλης, το Andon İçmeler ρέει από 800 μέτρα πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας.

Υπάρχουν επίσης μέρη όπου μπορείτε να δειπνήσετε, να πιείτε καφέ και να γεμίσετε ηρεμία γύρω από το İçmeler, το οποίο έχει μια υπέροχη ατμόσφαιρα με τον πλούσιο σε οξυγόνο αέρα και το δεντρόφυτο περιβάλλον του.

Ο κύριος λόγος για τον οποίο το Andon Drinks κάνει αυτό το όνομα δημοφιλές είναι το νερό Andon, το οποίο πιστεύεται ότι είναι θεραπευτικό . Χιλιάδες τουρίστες επισκέπτονται το Andon Drinks κάθε χρόνο, το οποίο λέγεται ότι είναι καλό για το στομάχι, το έντερο, τις παθήσεις των νεφρών και τους ρευματισμούς.

Κήποι Τσαγιού

Βοτανικός (Γεωργικός) Κήπος Τσαγιού

Το Botanik (Ziraat) Tea Garden βρίσκεται στο κέντρο της πόλης και προτιμάται από όσους θέλουν να βυθιστούν στη φύση χωρίς να πάνε πολύ μακριά.

Στον κήπο, ο οποίος προσφέρει πανοραμική θέα στη Μαύρη Θάλασσα και το Κάστρο Ριζέ, υπάρχει ένας κήπος με τσάι όπου μπορείτε να καθίσετε, να πιείτε τσάι και να απολαύσετε ένα σνακ.

Εκτός από τα φυτά που ανήκουν στην περιοχή της Μαύρης Θάλασσας, τα σπίτια της περιοχής έχουν προσαρμοστεί στις έντονες βροχοπτώσεις και το υγρό κλίμα, και ένα υπέροχο έργο τοπίου συνδυάζεται με τα φυτά που προέρχονται από διάφορες περιοχές της Τουρκίας.

Κήπος τσαγιού Çayeli Haremtepe

Ο Κήπος Τσαγιού Çayeli Haremtepe, ο οποίος κατακλύζεται από τουρίστες ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες , είναι γνωστός ως ο περίφημος κήπος τσαγιού που συναντάτε σε ταινίες και διαφημίσεις .

Ο Kenan Çiftçi, ο ιδιοκτήτης του κήπου τσαγιού που βρίσκεται στο χωριό Haremtepe , περιμένει τους επισκέπτες του με υπέροχη ατμόσφαιρα καθώς φροντίζει τον κήπο του.

Στον κήπο του τσαγιού, όπου οι τουρίστες θέλουν να ταξιδέψουν χιλιάδες χιλιόμετρα και να βγάλουν φωτογραφίες, μπορείτε να γεμίσετε τα πνευμόνια σας με τη μυρωδιά του τσαγιού και να βυθιστείτε στις πιο όμορφες αποχρώσεις του πράσινου.

ΦΥΣΙΚΕΣ ΟΜΟΡΦΙΕΣ

Σπήλαιο Πηλέκι

Το Σπήλαιο Πηλέκι, το μεγαλύτερο από τα σπήλαια που βρίσκονται στο Ιγιδέρε , κατασκευάστηκε από ανθρώπινο χέρι.

Στη διαδικασία που ξεκίνησε το 2300 π.Χ. και συνεχίστηκε μέχρι τη δεκαετία του 1970 μετά Χριστό, στην περιοχή εξορύχθηκε πέτρα από πιλέκι .

Σήμερα, χάρη στην αναπτυσσόμενη τεχνολογία, δεν χρειάζεται να αφαιρεθούν οι πέτρες.

Το σπήλαιο, που φιλοξενεί τη μοναδική αρμονία του μπλε και του πράσινου , έχει σήραγγες, λίμνες, πηγάδια και κοιλότητες.

Το Pileki είναι ένα εργαλείο κουζίνας μοναδικό στην περιοχή της Μαύρης Θάλασσας και είναι κατασκευασμένο από μια ειδική πέτρα. Η πέτρα που χρησιμοποιήθηκε για την κατασκευή αυτού του οχήματος, η οποία έχει τη μορφή στρογγυλού και κοίλου μπολ, εξάγεται από το σπήλαιο Pileki που βρίσκεται στο Iyidere Çiftlikköy . Ως αποτέλεσμα αυτής της διαδικασίας που συνεχίζεται εδώ και χρόνια, σχηματίστηκε το Σπήλαιο Πηλεκίου.

Στην είσοδο του σπηλαίου υπάρχουν δύο μεγάλες περιοχές. Καθώς προχωράτε, ο αριθμός των σηράγγων αυξάνεται. Επιπλέον, είναι δυνατό να συναντήσετε λίμνες και πηγάδια μέσα στο σπήλαιο.

Με την ολοκλήρωση των εργασιών φωτισμού και αποκατάστασης, το Σπήλαιο Πηλεκίου άνοιξε στον τουρισμό.

Κοιλάδα της Γάτας

Η κοιλάδα Çat, ένα από τα ωραιότερα μέρη στο Ρίζε με τα ενδημικά φυτά , τα οπωροφόρα δέντρα , τα ροδόδεντρα , τα είδη δέντρων , με λίγα λόγια την πλούσια χλωρίδα της, είναι απλωμένη σαν μια γωνιά παραδείσου.

Οι ντόπιοι γνωρίζουν επίσης την αξία της κοιλάδας Çat και την κοιτούν με τα μάτια τους.

Σε απόσταση 15 χιλιομέτρων από το οροπέδιο Ayder , η κοιλάδα Çat βρίσκεται στην περιοχή που περιβάλλεται από βουνά, στη διασταύρωση των ρεμάτων Hemşin και Elevit .

Υπάρχει μια ιστορική πέτρινη γέφυρα πάνω από την κοιλάδα, η οποία περιλαμβάνει επίσης τον κολπίσκο Çat και το χωριό Çat .

Το χωριό Çat έχει θέα όπου υψώνονται ξύλινα αρχοντικά αιώνων, συνυφασμένα με τη φύση.

Ενώ υπάρχουν διάφορες ευκαιρίες ξενώνα για όσους θέλουν να μείνουν εδώ, μπορείτε επίσης να κατασκηνώσετε αν φέρετε τη σκηνή σας.

γέφυρες

Γέφυρα Kulaber (Κάτω).

Η καμάρα και τα κιγκλιδώματα του γεφυριού , που ήταν χτισμένο με στρογγυλή καμάρα και το ένα μάτι, ήταν κατασκευασμένα από πελεκητή πέτρα, ενώ το άλλο μέρος ήταν από μπάζα .

Στη μέση της γέφυρας, υπάρχει μια αλυσίδα που κρέμεται από την καμάρα και προσαρμόζει τη γραμμή της γέφυρας. Στην είσοδο της γέφυρας υπάρχουν κολώνες και σκαλοπάτια .

Υπολογίζεται ότι το στόρι φτιάχτηκε αυτή την ημερομηνία, αφού το 1261 αναγράφεται στις κολώνες που βρίσκονται στην άκρη του δρόμου, ακριβώς στην αρχή της γέφυρας .

Γέφυρα Senyuva

Η γέφυρα Şenyuva, η οποία παρουσιάζεται ανάμεσα στις πιο σημαντικές ιστορικές γέφυρες του Ρίζε, χτίστηκε το 1696 . Η γέφυρα, η οποία χτίστηκε στον κολπίσκο Fırtına, είναι γνωστή ως η παλαιότερη γέφυρα της περιοχής .

Το μήκος της γέφυρας, που βρίσκεται 20 μέτρα πάνω από το επίπεδο του ρέματος, είναι 40 μέτρα.

Σε απόσταση 7 χιλιομέτρων από το Çamlıhemşin , η γέφυρα Şenyuva χτίστηκε λαμβάνοντας υπόψη τις κλιματικές συνθήκες της περιοχής της Μαύρης Θάλασσας .

Η γέφυρα Şenyuva, η οποία παλαιότερα ήταν γνωστή ως Çinçiva , σχεδιάστηκε για να είναι μονόφθαλμη και στρογγυλή .

Η καμάρα του γεφυριού είναι κατασκευασμένη από λεία πέτρα και τα πόδια της από μπάζα .

Η γέφυρα Senyuva, η οποία είναι συνυφασμένη με τη μοναδική φύση της Μαύρης Θάλασσας, τραβάει την προσοχή των φωτογράφων.

Είναι ένα από τα πιο όμορφα σημεία που αντικατοπτρίζουν την ιστορία της φύσης που μπορείτε να σταματήσετε κατά τη διάρκεια του ταξιδιού σας στο Ρίζε.

Άλλα Κτίρια

Μουσείο Οικίας Ατατούρκ

Το κτίριο του Μουσείου Οικίας Ατατούρκ, το οποίο αντικατοπτρίζει την τουρκική αρχιτεκτονική του 20ου αιώνα , είναι ένα από τα παραδείγματα πολιτικής αρχιτεκτονικής που έχει τοπική αξία τόσο από άποψη πολιτισμού όσο και από άποψη αρχιτεκτονικής.

Το κτίριο, το οποίο ήταν χτισμένο με κήπο, χτίστηκε ως 3 ορόφους στο υπόγειο . Ως αποθήκη χρησιμοποιήθηκε τότε το υπόγειο από πέτρινο υλικό. Οι επάνω όροφοι χρησιμοποιούνται ως χώροι διαβίωσης.

Μετά την ανακήρυξη της Δημοκρατίας, ο Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ ήρθε στο Ρίζε το 1924 ως μέρος της μεγάλης περιοδείας του στην Τουρκία, την οποία ονόμασε «Φθινοπωρινό Ταξίδι» .

Ο Ατατούρκ έμεινε με τον Ματαράτσι Μεχμέτ Εφέντι , ο οποίος κέρδισε τον σεβασμό του χάρη στον ηρωισμό που επέδειξε κατά τη διάρκεια του Πολέμου της Ανεξαρτησίας . Αυτό το σπίτι μετατράπηκε σε μουσείο στα 100ά γενέθλια του Ατατούρκ και ονομάστηκε Μουσείο Οικίας Ατατούρκ.

Γνωστό και ως Μέγαρο Mehmet Mataracı, το μουσείο ανακαινίστηκε και μετατράπηκε σε μουσείο από το Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού το 1985 , και στη συνέχεια άνοιξε τις πόρτες του στο κοινό.

Μπορείτε να επισκεφθείτε το Μουσείο Ατατούρκ κάθε μέρα της εβδομάδας από τις 08:00 έως τις 17:00 . Επιπλέον, η είσοδος είναι δωρεάν.

Αντηλιακά για το μωρό σας που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε με ηρεμία, Μέρη για επίσκεψη στο Ρίζε

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *