Αξιοθέατα Serdivan | Λίστα με εντυπωσιακά μέρη!

By | 23 Φεβρουαρίου, 2023

Αξιοθέατα Serdivan | Λίστα με εντυπωσιακά μέρη!

Αξιοθέατα του Serdivan

Στο άρθρο, εξηγούνται τα μέρη για επίσκεψη στο Serdivan. Η Σακαρυά είναι ένα από τα σημαντικότερα σημεία της χώρας μας με τη γεωγραφική της θέση. Το Serdivan είναι μια συνοικία της Sakarya και έγινε νέα συνοικία το 2008. Χάρη στη μικρή και χαριτωμένη δομή του και στα μέρη για επίσκεψη, προσελκύει την προσοχή πολλών ανθρώπων. Μαγεύει τους τουρίστες με την καταπράσινη φύση του.

SerdivanSerdivan Sakarya

Μέρη για να επισκεφτείτε

Όσοι έρχονται στην επαρχία Serdivan θέλουν πρώτα να επισκεφθούν τα μέρη εντός των ορίων της περιοχής. Στη συνέχεια, θέλει να περάσει ευχάριστα επισκεπτόμενοι μέρη με φυσικές ομορφιές στη Σακαρύα και σε κοντινές συνοικίες.

Τα μέρη που πρέπει να επισκεφτείτε στο Serdivan και τα περίχωρά του είναι:

  • Οροπέδιο Tarakli Karagol,

Οροπέδιο Tarakli Karagol

  • Πλανητάριο (πλανητικό σπίτι),
  • Acarlar longozu,

Acarlar Longoz

  • Λίμνη Sapanca,
  • Πάρκο Γκόλμπαση,

Πάρκο Gölbaşı – Serdivan μέρη που πρέπει να επισκεφτείτε

  • Καταρράκτης Doğançay,
  • Ιουστινιανή γέφυρα,

Ιουστινιανή γέφυρα

Είναι απαραίτητο να πάτε στο Serdivan, που είναι κατάλληλη περιοχή για καλοκαιρινές και χειμερινές διακοπές, κάνοντας ένα σχέδιο σύμφωνα με τη μέση θερμοκρασία. Οι καλύτερες περίοδοι για ταξίδια στο Serdivan είναι τους καλοκαιρινούς μήνες, μεταξύ Ιουνίου και Σεπτεμβρίου. Αυτοί οι μήνες είναι οι πιο ζεστοί μήνες και η μέση θερμοκρασία είναι 25 βαθμοί. Οι πιο κρύοι μήνες είναι από τον Δεκέμβριο έως τον Μάρτιο.

Εκδηλώσεις Serdivan

Η μέση θερμοκρασία αυτούς τους μήνες είναι 11 βαθμοί και συχνά θα πέφτει χιόνι σε ψηλά σημεία. Όσοι αγαπούν τη βροχή και είναι περίεργοι για τις βροχερές περιόδους μπορούν να προτιμήσουν τους μήνες Απρίλιο, Μάιο, Νοέμβριο και Δεκέμβριο. Τους μήνες αυτούς θα σημειωθούν περισσότερες βροχοπτώσεις στην περιοχή.

Τι να δείτε κοντά στο Serdivan

Όσοι επισκέπτονται το Serdivan μπορούν να δουν μέρη κοντά στο κέντρο της περιοχής. Η βεράντα με θέα στη Sapanca, 8χλμ. μακριά, είναι το μέρος όπου μπορείτε να δείτε καλύτερα τις φυσικές ομορφιές και τη λίμνη Sapanca. Το πάρκο της λίμνης Sapanca απέχει 9χλμ. από το κέντρο της πόλης Serdivan. Μπορείτε να περάσετε χρόνο περπατώντας ή ξεκουράζεστε στο πάρκο.

Λίμνη Sakarya Sapanca

Η λίμνη Sapanca είναι γνωστή ως λίμνη γλυκού νερού που έχει γίνει λίμνη χωρίζοντας από τη θάλασσα του Μαρμαρά. Το μήκος της λίμνης Sapanca είναι 16 km και η έκτασή της είναι 42 τετραγωνικά χιλιόμετρα. Είναι γνωστό ότι το βαθύτερο σημείο του είναι 61 μέτρα. Υπάρχουν περίπου 80 διαφορετικά είδη πουλιών στη λίμνη Sapanca. Όσοι έρχονται στο Serdivan μπορούν να παρατηρήσουν τα είδη πουλιών που βρίσκονται στη λίμνη Sapanca.

Τι να φάτε στο Serdivan

Δείπνο για τον Σερντιβάν

Όσοι ταξιδέψουν στο Σερντιβάν και μείνουν εδώ θα μπορούν να βρουν ψητοπωλεία και παραδοσιακά εστιατόρια. Τα πιο διάσημα εστιατόρια σερβίρουν μεσημεριανό γεύμα και δείπνο. Φτιάχνονται διάφορα πιάτα με κρέας και όσοι επιθυμούν μπορούν να παραγγείλουν φαγητά σε πακέτο. Όσοι προτιμούν πιάτα λαχανικών αντί για πιάτα με κρέας, θα μπορούν να βρουν μια ποικιλία από πιάτα λαχανικών σε εστιατόρια φιλικά για χορτοφάγους. Όσοι προσπαθούν να καλύψουν τις διατροφικές τους ανάγκες στο Serdivan κοιτάζουν τις γεύσεις του ψωμιού με προζύμι που σερβίρεται με τα γεύματά τους. Όλα τα είδη φαγητού είναι πολύ νόστιμα χάρη στη φυσικότητά τους. Όσοι θέλουν να πάρουν πρωινό μπορούν να βρουν επιλογές για το πρωινό του χωριού.

Καταρράκτης Dogancay

Αλεξίπτωτο πλαγιάς

Το Serdivan είναι ένα από τα μέρη όπου γίνεται το αλεξίπτωτο πλαγιάς και γίνεται στο οροπέδιο Taraklı Karagöl εντός των ορίων της συνοικίας. Σε υψόμετρο 230 μέτρων, στο οροπέδιο Taraklı Karagöl, η περιοχή όπου ασκείται το αλεξίπτωτο πλαγιάς αποτελείται εξ ολοκλήρου από γρασίδι και έχει πλάτος για να φιλοξενήσει περίπου τριάντα αλεξίπτωτα πλαγιάς.

Οροπέδιο Tarakli Karagol Αλεξίπτωτο πλαγιάς

Όσοι θέλουν να ζήσουν μεγάλο ενθουσιασμό και να γλιστρήσουν σαν πουλί στον ουρανό μπορούν να προτιμήσουν το Serdivan και το αλεξίπτωτο πλαγιάς. Δεδομένου ότι το Serdivan είναι μια μικρή πόλη μεταξύ Κωνσταντινούπολης και Άγκυρας, είναι ένα μέρος που προτιμούν όσοι θέλουν να ξεφύγουν από το πλήθος της πόλης και να χαλαρώσουν τα Σαββατοκύριακα.

Εκδηλώσεις με αλεξίπτωτο Serdivan

Πλανητάριο

Το πλανητάριο (σπίτι του πλανήτη) που κατασκευάστηκε για εκπαιδευτικούς σκοπούς στην περιοχή Serdivan είναι επισκέψιμο από όλους τους πολίτες. Στο σπίτι του πλανήτη που βρίσκεται στην περιοχή Serdivan, δίνονται στα παιδιά πληροφορίες για το διάστημα. Στόχος είναι τα παιδιά να μάθουν και να ξεχάσουν πολλές πληροφορίες για το χώρο με διασκέδαση. Εδώ παρουσιάζονται πλανήτες, φεγγάρι και αστέρια. Παρέχεται δωρεάν υπηρεσία μέχρι το μεσημέρι κάθε μέρα της εβδομάδας για τα εκπαιδευτικά ιδρύματα και έως τις 18:00 το απόγευμα για τους πολίτες. Όλοι όσοι βρίσκονται στο Serdivan με την οικογένειά τους θα πρέπει να αφιερώσουν χρόνο για τον εαυτό τους και να επισκεφτούν το σπίτι των πλανητών.

PlanetariumPlanetarium – Μέρη για επίσκεψη στο Serdivan

Επισκέψεις μουσείων

Υπάρχουν πολύ σημαντικά μουσεία στη Sakarya για όσους θέλουν να επισκέπτονται μουσεία. Δεδομένου ότι η απόσταση μεταξύ Serdivan και Sakarya είναι 7 χιλιόμετρα, όσοι επιθυμούν θα μπορούν να επισκεφθούν το Μουσείο Σεισμών της Σακαρύα. Ξεκίνησε μετά τον σεισμό του 1999 και είχε στόχο να διατηρήσει την ευαισθητοποίηση του κόσμου για το φαινόμενο του σεισμού. Στο μουσείο σεισμών εκτίθενται φωτογραφίες πριν και μετά τους μεγάλους σεισμούς στην περιοχή Σακαρύα . Οι επισκέπτες του μουσείου μπορούν να βιώσουν αμέσως τη δόνηση του σεισμού χάρη στο ηλεκτρονικό περίπτερο που δημιουργεί έναν τεχνητό σεισμό. Το μουσείο είναι δωρεάν από τις 08:00 έως τις 18:00 κάθε μέρα της εβδομάδας.

Σιταποθήκες Karaman Taşkale, μέρη που πρέπει να επισκεφτείτε στο Datça, μέρη που πρέπει να επισκεφθείτε στο Koycegiz!, Μέρη που πρέπει να επισκεφτείτε στο Serdivan | Λίστα με εντυπωσιακά μέρη!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *