Αξίζει η ταξιδιωτική ασφάλιση;

By | 13 Μαρτίου, 2023

Αξίζει η ταξιδιωτική ασφάλιση;

Αξίζει το κόστος η ταξιδιωτική ασφάλιση και τι είδους κάλυψη χρειάζομαι;

Ερώτηση που υποβλήθηκε από τον Michael Gartenlaub, Long Island, NY

Απάντηση γιατρού ταξιδιού

Εάν ανησυχείτε καθόλου για τα ιατρικά έξοδα εκτός της χώρας, ειδικά το κόστος μιας επείγουσας εκκένωσης, η απάντηση είναι ένα ηχηρό «Ναι!»

Ξέρω πολλούς έμπειρους ταξιδιώτες που εξακολουθούν να πιστεύουν ότι μια τέτοια ασφάλιση είναι για ανησυχίες. Αλλά σκεφτείτε το εξής: μια εκκένωση μετά από καρδιακή προσβολή στην Καραϊβική μπορεί να κοστίσει 20.000 δολάρια, ενώ η επιστροφή στο σπίτι με ένα ασθενοφόρο από ένα πιο απομακρυσμένο μέρος του κόσμου μπορεί να κοστίσει πάνω από 100.000 δολάρια. «Η ικανότητα να «ξεφύγεις από το Dodge» μπορεί να σώσει μια ζωή και να αποφύγει το ενδεχόμενο τεράστιου χρέους», λέει ο ειδικός ταξιδιωτικής υγείας Brian Terry, MD, στην Πασαντένα της Καλιφόρνια. (Συμβουλή: αγοράστε το συμβόλαιο το συντομότερο δυνατό μετά την πληρωμή του πρώτου ταξιδιού σας για να βεβαιωθείτε ότι καλύπτονται οι προϋπάρχουσες παθήσεις υγείας.)

Η ταξιδιωτική ασφάλιση είναι επίσης απαραίτητη εάν έχετε επενδύσει περισσότερα χρήματα στο ταξίδι σας από όσα είστε διατεθειμένοι να χάσετε, σύμφωνα με τον Ed Perkins στο smartertravel.com. Ανάλογα με την πολιτική, μπορείτε να αποζημιωθείτε εάν ακυρώσετε το ταξίδι σας ή επιστρέψετε νωρίς στο σπίτι επειδή αρρωστήσει ένα μέλος της οικογένειας ή ο σύντροφός σας, το Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ κρίνει μια χώρα μη ασφαλή ή βρεθείτε απροσδόκητα απολυμένος. Μπορείτε ακόμη και να εγγραφείτε για μια πολιτική “ακύρωση για οποιονδήποτε λόγο”, αν και τέτοιες διατάξεις είναι δαπανηρές.

Προσφέρονται τρεις βασικοί τύποι προστασίας. Εάν χρησιμοποιείτε μια σημαντική πιστωτική κάρτα, πιθανότατα καλύπτεστε ήδη για απώλεια αποσκευών, ζημιά από ενοικίαση αυτοκινήτου και τυχαίο θάνατο ή τεμαχισμό. (Η κάρτα Platinum από την T L μητρική εταιρεία American Express καλύπτει επίσης ιατρικές εκκενώσεις υπό ορισμένες προϋποθέσεις.) Οι ετήσιες ταξιδιωτικές πολιτικές μπορούν να καλύπτουν επείγουσα ιατρική περίθαλψη—σημαντικό εάν η τακτική κάλυψη ή η πολιτική Medigap δεν σας καλύπτει εκτός των ΗΠΑ ή της πολιτείας σας —και/ή ιατρική εκκένωση για έναν ολόκληρο χρόνο, χρήσιμο εάν ταξιδεύετε συχνά ή έχετε δεύτερο σπίτι. Οι πολιτικές πακέτων αγοράζονται για κάθε ταξίδι και μπορούν να καλύπτουν ιατρικές υπηρεσίες, εκκένωση, διακοπή ή ακύρωση ταξιδιού και οικονομική αθέτηση από τον πάροχο του ταξιδιού σας.

Ετήσια Προγράμματα

Η MedjetAssist και η Air Ambulance Card είναι μεταξύ των εταιρειών με υπηρεσίες ιατρικής εκκένωσης βάσει μελών. Άλλοι—συμπεριλαμβανομένων των Travel Guard, Travelex Insurance Services και HTH Worldwide—πουλούν ετήσια ιατρικά συμβόλαια.

Πολιτικές πακέτου

Πολλοί ταξιδιωτικοί πράκτορες και ταξιδιωτικές εταιρείες προσφέρουν ασφάλιση. εάν αγοράζετε μέσω αυτών, βεβαιωθείτε ότι λαμβάνετε μια πολιτική που προέρχεται από μια αξιόπιστη εταιρεία όπως η Travel Guard ή η Travelex. Ακόμα καλύτερα, συγκρίνετε και επιλέξτε τη δική σας πολιτική μέσω διαδικτυακών πηγών όπως quotewright.com, insuremytrip.com και Squaremouth.com.

Με τους αριθμούς

29%: Το ποσοστό των ταξιδιωτών από το καλοκαίρι του 2010 που είχαν ταξιδιωτική ασφάλιση όταν επηρεάστηκαν από φυσικές καταστροφές ή παγκόσμια γεγονότα*

*Έρευνα της Ένωσης Ταξιδιωτικών Ασφαλίσεων των ΗΠΑ, Φεβρουάριος 2012.

Έχετε ένα ταξιδιωτικό αίνιγμα; Ο ταξιδιωτικός γιατρός είναι μέσα. Στείλτε ερωτήσεις στο [email protected] και επικοινωνήστε με την Amy στο Twitter @afarles .

Οι καλύτερες στιγμές για να επισκεφθείτε το Παρίσι για υπέροχο καιρό, εκδηλώσεις που πρέπει να δείτε και λιγότερα πλήθη

Όχι ότι μπορείς ποτέ να κάνεις λάθος στην Πόλη του Φωτός.

Πρώτον, ας ξεκαθαρίσουμε: Δεν υπάρχει κακή στιγμή για να επισκεφτείτε το Παρίσι. Έχω ζήσει στη γαλλική πρωτεύουσα κατά τη διάρκεια κάθε μήνα του χρόνου, οπότε μπορώ να πω ότι δεν μπορείτε να κάνετε λάθος όταν κάνετε κράτηση για ένα ταξίδι στην Πόλη του Φωτός. Ο Ιανουάριος, ο Φεβρουάριος και ο Μάρτιος είναι οι πιο ψυχροί μήνες, αλλά αυτή είναι και η πιο ήσυχη εποχή στο Παρίσι. Μπορείτε να φορέσετε ένα κομψό παλτό και να περπατήσετε κατά μήκος του χιονισμένου Pont Neuf μέχρι το Καρτιέ Λατέν, να μπείτε σε μια καφετέρια για ένα ζεστό ποτήρι κόκκινο κρασί και να ζήσετε το Παρίσι όπως κάνουν οι ντόπιοι.

Η άνοιξη (Απρίλιος και Μάιος) φέρνει άνθη στους Jardin des Tuileries και Jardin du Luxembourg. Και ο Ιούνιος, ο Ιούλιος και ο Αύγουστος, ενώ είναι αρκετά ζεστοί και γεμάτοι, έχουν εξαιρετικά μεγάλες μέρες (ο ήλιος δύει μετά τις 10 μ.μ.), καθιστώντας τον ιδανικό χρόνο για να πιείτε κοκτέιλ σε ένα από τα υπαίθρια τραπέζια της μπρασερί που βρίσκονται στο πεζοδρόμιο. Ο Σεπτέμβριος και ο Οκτώβριος είναι αναμφισβήτητα οι καλύτεροι μήνες για να βρεθείτε στο Παρίσι — ένα δυνατό αεράκι εισχωρεί στον αέρα, η Εβδομάδα Μόδας του Παρισιού είναι σε πλήρη ισχύ και τα γυριστά φύλλα περιστοιχίζουν τις πιο γραφικές αυλές της πόλης. Τέλος, ο Νοέμβριος και ο Δεκέμβριος φέρνουν εποχιακή χαρά, γαλλικές λιχουδιές και galette des rois στις βιτρίνες των καταστημάτων.

Αν και κάθε εποχή στο Παρίσι έχει τα προνόμιά της, έχουμε φτιάξει έναν γρήγορο οδηγό για τις καλύτερες στιγμές για να επισκεφτείτε αυτήν την εξαίσια γαλλική πόλη.

Τα 10 καλύτερα ξενοδοχεία στο Παρίσι

Υψηλή περίοδος στο Παρίσι

Η υψηλή περίοδος στο Παρίσι είναι από τον Ιούνιο έως τον Αύγουστο — ο τουρισμός κορυφώνεται τον Ιούλιο. Οι ταξιδιώτες προσελκύονται στο Παρίσι το καλοκαίρι λόγω των μεγάλων ημερών και του ηλιόλουστου καιρού. Είναι μια εκπληκτική στιγμή για να δείτε τα αξιοθέατα, από τη Sacré-Cœur έως τις Βερσαλλίες, και η χαλαρή ατμόσφαιρα στα καφέ και κατά μήκος του Σηκουάνα είναι μια απόλαυση.

Υπάρχουν μερικά μειονεκτήματα στο καλοκαίρι στο Παρίσι. Πρώτον, τα μεγάλα πλήθη κάνουν την εξερεύνηση δημοφιλών αξιοθέατων όπως ο Πύργος του Άιφελ και το Λούβρο πιο χρονοβόρα, ενώ θα χρειαστείτε κράτηση στα κορυφαία εστιατόρια της πόλης. Οι τιμές των ξενοδοχείων, επίσης, αναπόφευκτα θα αυξηθούν τους καλοκαιρινούς μήνες. Αξίζει να σημειωθεί ότι το Παρίσι δεν φημίζεται για τον κλιματισμό του. Στην πραγματικότητα, το AC δεν είναι τόσο συνηθισμένο στην Ευρώπη, και στο Παρίσι, όπου οι θερμοκρασίες μπορεί συχνά να φτάσουν τα υψηλά 80s τον Ιούλιο και τον Αύγουστο, μπορεί να είναι αρκετά αισθητό. (Ευτυχώς, τα περισσότερα ξενοδοχεία διαθέτουν κλιματισμό.)

Season Shoulder στο Παρίσι

Η σεζόν ώμου χτυπά δύο φορές στο Παρίσι. Τον Απρίλιο και τον Μάιο, θα συναντήσετε αναπόφευκτα λίγη βροχή, αλλά θα έχετε επίσης εύκρατο, σχεδόν καλοκαιρινό καιρό χωρίς την καλοκαιρινή πολυκοσμία. Η άλλη επιλογή σεζόν ώμου είναι από τα μέσα Σεπτεμβρίου έως τον Νοέμβριο. Μόλις ολοκληρωθεί η Εργατική Πρωτομαγιά και η Εβδομάδα Μόδας, το Παρίσι ησυχάζει και ο καιρός αρχίζει να γίνεται πιο έντονο. Θα έχετε πλήρη λειτουργία της πόλης μέχρι να επιστρέψουν τα πλήθη τον Δεκέμβριο για ρομαντικές, χειμερινές αποδράσεις.

9 συνήθη ταξιδιωτικά λάθη που πρέπει να αποφεύγετε στο Παρίσι, σύμφωνα με έναν ντόπιο

Οι καλύτερες στιγμές για να επισκεφθείτε το Παρίσι για διακοπές και φεστιβάλ

Είτε σχεδιάζετε να βρίσκεστε στο Παρίσι για μια συγκεκριμένη γιορτή είτε προσπαθείτε να αποφύγετε τα πλήθη που γεμίζουν τους δρόμους σε συγκεκριμένες γιορτές, είναι σημαντικό να γνωρίζετε σε τι βρίσκεστε. Ας ξεκινήσουμε με τον αθλητισμό: ο Μαραθώνιος του Παρισιού διεξάγεται συνήθως τον Απρίλιο (αν και αναβλήθηκε για τον Οκτώβριο του 2021), το Γαλλικό Όπεν ξεκινά τον Μάιο και ο Γύρος της Γαλλίας ξεκινά στο Παρίσι τον Ιούλιο.

Το καλοκαίρι, η εμβληματική Γιορτή της Μουσικής του Παρισιού γίνεται στις 21 Ιουνίου και η Ημέρα της Βαστίλης γιορτάζεται στις 14 Ιουλίου. Άλλες καλοκαιρινές εκδηλώσεις περιλαμβάνουν το Paris Plages (όταν η πόλη ανοίγει «παραλίες» κατά μήκος του Σηκουάνα), το La Nuit des Musées (όπου ορισμένα τα μουσεία ανοίγουν τις πόρτες τους το βράδυ χωρίς χρέωση) και το Φεστιβάλ Τζαζ του Παρισιού προς τα τέλη Σεπτεμβρίου.

Για τον κομψό ταξιδιώτη, η Εβδομάδα Μόδας έρχεται στο Παρίσι δύο φορές το χρόνο, όπως συμβαίνει με όλες τις παγκόσμιες πρωτεύουσες της μόδας. Η Εβδομάδα Μόδας για τα ανοιξιάτικα στιλ πραγματοποιείται το φθινόπωρο — η Εβδομάδα Μόδας του Παρισιού πραγματοποιείται συνήθως στα τέλη Σεπτεμβρίου. Και η Εβδομάδα Μόδας για τα στυλ του φθινοπώρου πραγματοποιείται στα τέλη του χειμώνα — η Εβδομάδα Μόδας του Παρισιού συνήθως πέφτει τον Φεβρουάριο.

7 προορισμοί στη Γαλλία όπου οι Γάλλοι λατρεύουν να πάνε

Τέλος, στα τέλη Νοεμβρίου και όλο τον Δεκέμβριο, τα Ηλύσια Πεδία ανάβουν με χριστουγεννιάτικα φώτα και εορταστικές αγορές στους δρόμους του Παρισιού. Μερικές από τις καλύτερες χριστουγεννιάτικες αγορές της πόλης είναι αυτές του Hôtel de Ville και του Saint Germain des Prés, που λειτουργούν από τα μέσα Δεκεμβρίου έως τις αρχές Ιανουαρίου. Και η αγορά Magie de Noël στο Tuileries ανοίγει στα μέσα Νοεμβρίου και κλείνει στις αρχές Ιανουαρίου. Τέλος, η γιορτή των Θεοφανείων γίνεται στις 6 Ιανουαρίου, όταν μπορείτε να αγοράσετε βασιλόπιτα (ή galette des rois) σε όλη την πόλη.

Πότε να επισκεφτείτε το Παρίσι για να αποφύγετε τα πλήθη

Πριν από την πανδημία, το Παρίσι δεχόταν περισσότερους από 30 εκατομμύρια τουρίστες κάθε χρόνο. Θα συναντήσετε πλήθος από τον Μάιο έως τον Σεπτέμβριο, αλλά θα συναντήσετε τον περισσότερο κόσμο τον Ιούλιο (ακολουθούν στενά τον Ιούνιο και τον Αύγουστο). Θα συνιστούσαμε να το επισκεφτείτε μεταξύ Οκτωβρίου και Απριλίου, εάν ο κύριος στόχος σας είναι να αποφύγετε τα πλήθη. Για τις πιο ζεστές θερμοκρασίες, ο Οκτώβριος και ο Απρίλιος είναι οι καλύτερες στιγμές για να επισκεφθείτε το Παρίσι χωρίς πλήθη. Ενώ οι επισκέψεις τον Δεκέμβριο γύρω από τις διακοπές είναι επίσης μια γοητευτική περίοδος, η συγκέντρωση των τουριστών τείνει να αυξάνεται από τα μέσα Δεκεμβρίου έως το τέλος του έτους.

Μέσος καιρός στο Παρίσι ανά μήνα

Αν κάτι έχουμε μάθει ως ταξιδιώτες, είναι ότι ο καιρός δεν είναι πάντα τόσο προβλέψιμος όσο νομίζουμε (ή ελπίζουμε). Αν και υπάρχουν κρυολογήματα και κύματα καύσωνα που έρχονται στο Παρίσι, αυτές είναι οι μέσες θερμοκρασίες στο Παρίσι κάθε χρόνο. Είναι πιο βροχερό τον Δεκέμβριο και πιο ξηρό τον Ιούνιο.

Ιανουάριος: 39,7 F – 44,4 F
Φεβρουάριος: 40,4 F – 46,6 F
Μάρτιος: 45,2 F – 52,9 F
Απρίλιος: 51,2 F – 59,4 F
Μάιος
: 57,7 F – 65,5 F
Ιούνιος: 63,9 F – 71,8 F
Ιούλιος – 67 F. : 66,9 F – 75,3 F
Σεπτέμβριος: 61,5 F – 69,6 F
Οκτώβριος: 54,7 F – 61,5 F
Νοέμβριος: 46,2 F – 51,3 F
Δεκέμβριος: 40,7 F – 45,4 F

Ταξιδιωτικές προειδοποιήσεις, Οι καλύτερες στιγμές για να επισκεφτείτε το Παρίσι για υπέροχο καιρό, εκδηλώσεις που πρέπει να δείτε και λιγότερα πλήθη

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *